Reacţia CEO după controlul ITM Gorj

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus că vor fi luate măsuri după controlul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în două cariere miniere, control care s-a lăsat cu o amendă de 10.000 de lei. „Au fost găsite niște motoare care nu aveau împământarea făcută. Șeful pe partea electrică își va lua papara”, a spus Boza la Tele 3.

Potrivit ITM Gorj, "a fost constatată lipsa împământării la o parte dintre echipamentele de muncă, într-o locaţie împământarea fiind asigurată cu ajutorul unui ax de rolă ruginit ce făcea legătura între banda de transport şi pământ. O altă deficienţă constatată de către inspectorii de muncă a fost, în amândouă unităţile, dotarea staţiilor electrice cu extinctoare cu perioada de valabilitate expirată".

Şeful de la Resurse Umane, Sorin Olaru, a precizat la rândul lui faptul că probleme sunt la benzile mobile, nu la cele fixe, responsabilitatea fiind a angajaţilor din zonă. „Sunt utilaje în mișcare, se ripează echipamentele pentru a ajunge la utilajele care sunt în fronturile de cărbune și este firesc să mai apară probleme. Este vina colegilor care sunt acolo și au responsabilităţi”, a explicat Olaru. (A.A.)

Vizualizări: 2,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: