Recoltarea culturilor de vară, la final. Direcţia Agricolă: Stăm bine

Campania de recoltare a culturilor de vară s-a încheiat, iar autorităţile judeţene au făcut şi un bilanţ al rezultatelor din acest an. Conform reprezentanţilor Direcţiei Agricole Gorj, la grâu, pe o suprafaţă de 10.000 de hectare, s-a înregistrat o producţie medie de 4.400 kg/ha. Aceeaşi producţie s-a înregistrat şi la triticale, care au fost cultivate pe o suprafaţă de 2.300 de hectare.

Recolta a fost mai bună la orz. Producţia medie este de 4.500 kg/ha pe cele 461 de hectare cultivate. De asemenea, la ovăz s-a obţinut, pe cele aproape 3.000 de hectare, o medie de 1.600 kg/ha, iar la mazăre boabe s-a înregistrat o recoltă de 2.500 kg/ha, aceasta fiind cultivată pe 140 de hectare la nivelul judeţului Gorj.

Urmează campania de recoltări la porumb şi floarea soarelui.

„Ca raport, stăm bine. Sperăm ca şi la cultura porumbului să avem rezultate mult mai bune ca anul trecut, mai ales că am vizitat culturile şi se pare că o să avem rezultate foarte bune. Avem o problemă cu porcii mistreţi, care au intrat în destul de multe locuri. Oamenii sunt destul de nemulţumiţi, dar, cu sprijinul autorităţilor locale, sperăm să rezolvăm şi această problemă şi să scăpăm de atacul porcilor mistreţi”, a declarat Alin Petrică, directorul adjunct al Direcţiei Agricole Gorj.

Vizualizări: 1,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: