Restanţe salariale de peste un an la Pandurii

Pandurii Târgu Jiu continuă să acumuleze datorii către angajaţi şi jucători în condiţiile în care nimeni nu a dat nici un ban în acest an şi nici în 2018 către echipă. Dacă jucătorii au venit fie acum un an, fie în iarnă şi nu au restanţe atât de mari, unii dintre salariaţii clubului se apropie de un an şi jumătate fără salarii.

Nicio schimbare în ceea ce priveşte situaţia financiară la Pandurii Târgu Jiu. Angajaţii clubului au mai bine de un an şi cinci luni de când nu au mai încasat nici un salariu, deşi jucătorii au mai primit prime de joc parcursul sezonului recent încheiat. Jucătorii au fost privilegiaţi şi au plecat în vacanţă cu prime încasate după meciul cu Energeticianul şi cel cu ASU Politehnica Timişoara, dar angajaţii clubului nu au mai încasat nici un salariu în acest an şi mai au deja mai bine de zece luni din anul 2018. „Deocamdată nu s-a schimbat nimic din punct de vedere financiar, mai aşteptăm, dar trebuie să ne punem la punct  în privinţa bugetului, pentru că absolut toate echipele la acest nivel de Liga 2 au un buget stabil. Încă de la începutul campionatului ştiu pe ce se bazează. Nu mai există multe echipe cu buget ca al nostru la Liga 2”, a spus antrenorul Adrian Bogoi, care vorbeşte de fapt de un buget inexistent pentru că Panduri nu s-a bazat pe nici un buget, echipa fiind lăsată să moară de către acţionarii care nu au mai virat nici un ban din 2016.

Bogoi recunoaşte că sunt restanţe financiare foarte mari, mai ales către angajaţi şi jucătorii care activează de mai mult de un an la Pandurii: „Avem nevoie şi de bani pentru că mai sunt restanţe destul de mai, mai ales la cei care activează de o perioadă mai lungă la echipă. Pentru că mulţi dintre ei sunt veniţi de câteva luni şi au mai primit bani în perioada aceasta, dar sunt şi jucători care evoluează de peste un an şi ceva la echipă şi au restanţe destul de mari”.

Tehnicianul recunoaşte că va fi din ce în ce mai greu pentru Pandurii care nu va mai putea supravieţui mult timp fără nici un ban: „Este din ce în ce mai greu în Liga 2, pentru că se vede ce se întâmplă  la toate echipele care participă, sunt foarte multe echipe care îşi propun promovarea în Liga 1. Se vede şi echipele care vin din Liga 3 ce puternice sunt. Va fi un campionat foarte puternic pentru că au venit din Liga 3 echipe foarte puternice şi cu bugete foarte mari. Va fi greu să mai facem faţă în aceste condiţii”.

Presa a vehiculat un nume mare pentru conducerea echipei Pandurii, Adrian Ilie, dar cei de la club au infirmat acest zvon, fiind totuşi posibil ca, în calitatea sa de impresar de jucători, Adrian Ilie să aducă jucători la echipa din Târgu Jiu, aşa cum a mai făcut-o în anul 2008, când antrenor la Pandurii era Eugen Neagoe. De asemenea cei de la Pandurii nu confirmă nici o posibilă finanţare a echipei de către afaceristul gorjean Nicolae Sarcină şi acest zvon fiind lansat joi în spaţiul public.

Vizualizări: 971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: