Românii vor putea pleca în vacanţă în Grecia cu trenul

Grecia este una dintre cele mai iubite destinații turistice de români. Un lucru care descurajează de multe ori turiștii este distanța mare de parcurs cu mașina.

Cu avionul facem câteva ore, dar situația este diferită atunci când vine vorba despre călătoria cu propria mașină. Din fericire, un nou proiect ne poate oferi șansa de a ajunge în Grecia cu trenul. În viitorul apropiat, românii ar putea călători din București în Grecia cu trenul, potrivit unui proiect de reabilitate susținut din fonduri europene, a anunțat senatorul Robert Cazanciuc și fost ministru al Justiției.

„Nu întâmplător prima cale ferată din România este București- Giurgiu. Proiectul a fost început de Cuza, dar inaugurat de Carol I în 1869. Din păcate, este întreruptă din cauza unui pod care s-a dărâmat cu mai mult de 15 ani în urmă la Grădiștea.

Pe fonduri europene, podul este în reabilitare și luna viitoare va fi gata. Din luna mai, se va putea circula din nou pe calea ferată între București și Giurgiu, făcând doar o oră nu ca astăzi 3 ore”, a spus Robert Cazanciuc.

În luna decembrie, Guvernul a aprobat demararea unui proiect în valoare de 500 de milioane de euro de rectificare a căii ferate București – Giurgiu, în ideea de a călători în sud, către Bulgaria sau Grecia.

Studiul a fost finanțat în întregime de Comisia Europeană și face parte dintr-un culoar european Dunăre-Rin, cu mai multe axe de transport pe calea ferată, șosele sau pe Dunăre, a mai explicat Rober Cazanciuc. 

În momentul de față, se poate ajunge cu trenul de la București în Giurgiu, pe calea ferată, prin ocol la Videle, iar drumul durează circa trei ore. Cu toate acestea, în mod normal, distanța directă dintre București și Giurgiu este de circa 65 de kilometri, distanță care ar trebui parcursă într-un timp mult mai scurt.

Vizualizări: 2,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: