Salarii întârziate la Minprest

Lefuri primite cu întârziere pentru angajaţii Minprest. Cei peste o mie de salariaţi au primit banii cu o întârziere de patru zile. Cei mai mulţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi nici oamenii nu se mai îngrămădesc să ocupe un loc de muncă. 15 locuri sunt neocupate de câteva luni tocmai din cauza banilor puţini pe care îi oferă societatea prestatoare de servicii.

Minprest a reuşit să dea salariile celor 1.100 de angajaţi după ce a obţinut bani în avans pentru servicii prestate pentru Complexul Energetic Oltenia. „Data de salariu este data de 12 ale lunii. În această lună, banii au fost viraţi pe 16. Am discutat cu domnii directori de la CEO. Ne-au promis că ne dau banii. O parte deja au intrat până acum. Urmează ca restul, de 250 de mii, cât ne mai trebuie, să ajungă în conturile Minprest. Sunt bani pentru serviciile oferite de Minprest. Sper să nu fie probleme astfel încât banii să intre la toţi angajaţii Minprest”, a explicat, la Radio Omega, directorul Minprest, Gabriel Giorgi.

Angajaţii sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Dacă vor încheia anul cu bine, conducerea firmei se gândeşte să le ofere şi o mică primă înainte de sărbători. În paralel, se încearcă, de câteva luni, fără succes, ocuparea a 15 locuri de muncă. „Noi avem contractul semnat cu plata până la 60 de zile. Sunt situaţii de zi de plată a salariilor şi trebuie să găsim permanent înţelegere din partea Directoratului ca să-i putem încasa un pic mai devreme, ca să putem să dăm salariile, pentru că este o prioritate. Oamenii muncesc. Fără această înţelegere, am avea probleme. Ştiţi bine că în 2016 încasam banii la 120 de zile. Acum deja suntem la 20 de zile, după ce facturăm, încasăm banii. Este această problemă. Bruma asta de bani pe care o iau angajaţii de la Minprest măcar să o acordăm la timp, să nu le mai creăm şi ale probleme decât neajunsurile pricinuite de salariul foarte mic pe care îl au oamenii. Vorbim de salariul minim pe economie”, a mai transmis Giorgi.

Vizualizări: 916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: