Salată de ciuperci cu ton și maioneză

O salată numai bună pentru o masă festivă cu care să completezi un platou cu aperitive simple și gustoase. Aceasta este salata de ciuperci cu ton şi maioneză care va cuceri cu siguranţă invitaţii.

Salata are un gust acrișor şi este ideală pentru a fi servită pe felii de pâine prăjită, diferiți biscuiţi sau în cupe de legume. Nu necesită multe ingrediente, iar timpul de preparare este scurt.

Ingrediente pentru salată: 800 gr ciuperci conservate în saramură, 650 gr file de ton în ulei de măsline, 450 gr castraveți murați, un ardei gras roșu, o ceapă albă sau roșie, crackers sau felii de pâine, pentru servit, salată verde şi ceapă verde, pentru decor.

Ingrediente pentru maioneză: un gălbenuș de ou crud, o linguriță de muștar clasic, 250 ml ulei de floarea soarelui, sare, după gust, suc de lămâie, după gust şi o linguriță cu apă minerală.

Mod de preparare: Începe cu prepararea maionezei clasice, timp în care pui la scurs, în site separate, fileul de ton și ciupercile. Pune gălbenușul de ou în bolul mixerului și adaugă muștarul peste el. Adaugă și un vârf de linguriță cu sare.

Pornește mixerul, mai întâi la viteză mică și amestecă ingredientele picurând treptat și uleiul. Când maioneza începe să capete consistență, poți mări viteza mixerului. Adaugă câte puțin suc de lămâie, pe parcursul amestecării ingredientelor.

Oprește-te când obții gustul optim. Apa minerală o adaugi la final, pentru un plus de cremozitate, dar și pentru a mai diminua gustul uleiului. Pune maioneza la rece până când pregătești ingredientele pentru salată.

După ce s-au scurs ciupercile din conservă, pune-le pe un tocător. Taie-le în bucăți mai mici, mai scurge-le presându-le în mâini și pune-le într-un bol. Adaugă și fileul de ton bine scurs. Curăță ceapa, toacă solzișori și adaug-o în bolul cu ingrediente.

Toacă și castraveciorii murați în cuburi mici. Presează-i în mâini pentru a-i scurge bine de lichid şi adaugă-i peste celelalte ingrediente. Curăță ardeiul, toacă-l în cuburi mici și adaugă-l în bol. Amestecă bine toate aceste ingrediente.

Adaugă câte puțină maioneză și omogenizează amestecul. Oprește-te din a adăuga maioneză atunci când obții gustul care îți place. Potrivește gustul cu sare și piper și pune salata la rece în caserole cu capac. O poți servi pe felii de pâine prăjită.

Vizualizări: 1,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: