Scandal cu doi înjunghiați printre romii din Pandurașul!

Noaptea de luni spre marți a fost una de groază pentru doi bărbați din Târgu Jiu care au fost tăiați cu cuțitele de către „dușmanii” pe care îi au în cartier. Scandalul a avut loc pe strada Pandurașul, victimele refuzând să cumpere un cal de la cei care le făcuseră o ofertă în acest sens.

Constantin Mărgel și Nichifor Ioncilă au stat la poartă „la o bere” mult după miezul nopții, la un moment dat venind la ei și frații Daniel și Marius Marin.

Scandal de la un cal

Nimeni nu bănuia că în afară de un cal aceștia aveau cu ei și câte un cuțit, în câteva clipe iscându-se un tărăboi care a umplut, la propriu, strada de sânge, nici ploaia abundentă de ieri nereușind să spele complet carosabilul. „Eu am stat cu ei aici la poartă și am băut, am mâncat, după care am plecat acasă. Au venit peste văru-meu și au vrut să îi bage calul pe gât. Au intrat cu el în curte și au zis să li-l cumpere, iar el nu a vrut că vă arătăm ce cai frumoși avem noi în grajd. Am venit și eu și când le-am spus toți că nimeni nu vrea calul lor atunci au scos cuțitele și bam-bam au băgat cuțitele în ei de mai multe ori. Pe unul dintre ei l-au tăiat la tendoane și l-au târât pe stradă pe aici în sus că au vrut să îl ducă la ei acasă și să îl omoare acolo, ca să vă dați seama ce nenorociți sunt”, a povestit unul dintre țiganii care a asistat la scandalul respectiv.

Au ajuns la spital, agresorii au fugit

Rudele celor înjunghiați au ieșit repede în stradă și, evident, iureșul a fost și mai mare. Mărgel și Ioncilă au fost duși la spital cu mașinile prietenilor din cartier, rudele lor refuzând să mai sune la 112 după Ambulanță pentru că erau convinși că viața lor le este în pericol. Chiar așa a și fost pentru că amândoi bărbații înjunghiați au fost internați la spital în stare gravă, iar unul dintre ei a fost transferat de urgență la Târgu Mureș, medicii apreciind că are viața pusă în pericol. Agresorii au fugit însă după scandalul respectiv și ieri au fost de negăsit, lucru care le-a revoltat pe rudele răniților. Strânse la spital pentru a vedea ce se întâmplă cu cei înjunghiați, acestea au fost ținute la distanță de mascați. Oamenii legii au trebuit să împiedice accesul țiganilor în Secția de Terapie Intensivă, dar și să îi protejeze pe medici de eventualele supărări ale rudelor. „Ordinarii ăștia doi sunt ascunși, vă spunem noi că sunt la Peșteana, că acolo au bunica și acolo au fugit. Ei stau ascunși și Poliția vine la spital să ne păzească pe noi ca să nu ne vedem bolnavii. Ăia sunt liberi acasă și mai taie vreo 2-3, că așa au zis, că oricum au bani să cumpere pe cine vor și să primească arest la domiciliu. Păi aia e pușcărie, că stă acasă, mănâncă, bea, mai cu nevasta lângă el și se plâng că sunt obosiți. Asta e bătaie de joc, ce justiție e asta? Pot să vină peste noi oricând acasă!”, a spus o rudă a celor internați la spital. Starea gravă a celor înjunghiați a făcut ca ancheta să fie coordonată direct de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

CER ARESTARE

Anchetatorii îi acuză pe cei doi indivizi de tentativă de omor calificat și cer arestarea în lipsă a celor doi, faptele lor fiind considerate ca extrem de grave. Scandalul de acum a avut loc în aceeași zonă în care cu câteva săptămâni în urmă romii s-au împușcat între ei, și atunci răniții ajungând la spital.

Galerie foto



Vizualizări: 805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: