Se ceartă pe gurile de canal de la Târgu Jiu. Cine trebuie să le ridice la cotă

Municipalitatea din Târgu Jiu nu este mulțumită de activitatea societății Aparegio, operatorul de apă și canal la nivel de municipiu. Primarul Romanescu spune că Aparegio n-a făcut nicio investiție în 2018 la nivelul orașului, dar și că nu face vreun demers să aducă la cotă gurile de canal care creează neplăceri șoferilor. În replică, directorul Pătrășcoiu îi spune edilului că va lua în considerare abia anul viitor să aducă gurile de canal aproape de nivelul străzii.

Aparegio a devenit o mare problemă pentru primăria Târgu Jiu, spune primarul Marcel Romanescu. Edilul a explicat că la nivelul municipiului sunt în jur de 1.000 de guri de canal care ar trebui amenajate de operatorul de apă și canal. ”În momentul de față, tot ce înseamă sistemul de canalizare este preluat de Aparegio. Asta nu presupune doar conductele de sub străzi, bulevarde, ci și acele guri de canal, care trebuie ridicate la cotă. În proporție de 90%, toate acele guri de canal au fost realizate când s-au făcut canalizările în municipiu. Și ele permanent se ridică la cotă. Din cauza greutății, mai ales că sub ele este cărămidă, se lasă. Acolo Aparegio trebuie să intervină, pentru că are serviciul delegat. Nici măcar un leu nu a investit anul trecut”, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Edilul a spus că nu poate lua vreo măsură în ceea ce privește această situație, pentru că administrația locală este doar acționar minoritar la Aparegio.

În schimb, cei de la Aparegio spun că sunt responsabili doar pentru o mică parte din gurile de canal și că nu se vor grăbi să le ridice la cotă. ”Toate lucrările noi efectuate pe străzile din Târgu Jiu revin în sarcina constructorului, să aducă gurile de canal la cotă, nu în sarcina operatorului. Din 100% guri de canal, 92% sunt ale constructorului. Cele 8% ale noastre nu sunt pe domeniul public, ci printre blocuri. Nu încurcă traficul. Care se lasă, nu ar trebui să se lase. Ca să vedeți cât de bine sunt făcute. Acum, lucrarea primăriei în Debarcader. În capacele de canal este bagată câte o bucățică de cărămidă și este adusă la cotă, când trece mașina o zdrobește și s-a dus cota. Sub guri trebuie introdus beton. S-ar putea ca la anul să trec și la această activitate, la ridicarea gurilor de canal, ce îmi revin mie”, a comentat Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio.

Șeful Aparegio a comentat și referitor la afirmația că societatea nu a făcut investiții în oraș. ”Suntem în proiectul cu master planul, la a treia revizie. S-a făcut vizita în teren. Domnul primar nu știe, că nu participă la ședințe. Am avut ședință miercuri și a plecat, n-a stat. A spus că are treabă la Prefectură. Proiectele înseamnă timp, nu se fac imediat, că-s pe banii altora”, a mai spus Pătrășcoiu.

Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: