Şeful de la Peşteana: Încasăm greu de la CET-uri

Cariera Peşteana va intra în curând într-un amplu proces de retehnologizare. Despre soarta carierei dar şi despre proiectele de viitor ale unităţii aflăm de la directorul carierei Peşteana, Gabriel Nanu.

În ce constă programul de modernizare, de care vă pregătiţi la momentul actual?

Acest program de modernizare este un lucru îmbucurător pentru că ne dă o speranță să reprezentăm o societate viabilă în cadrul general al Societății Naționale a Lignitului Oltenia. S-a demarat acest program care include un circuit de haldă pe sectorul Peșteana Nord, un circuit de cinci benzi plus banda de fond a excavatorului și excavatorul 1400 04 care deja se află pe platforma amenajată de modernizare și va începe lucrările la acest circuit, deja două benzi sunt finalizate, se lucrează la a treia.

Care sunt costurile de producţie?

Reducerea costurilor a fost unul din obiectivele principale ale actualei conduceri. La şase luni, unitatea va avea ceva profit cu toate că din cele șapte excavatoare funcționale sunt active doar șase. Dacă anul trecut era undeva la 770.000 de tone la nivel de șase luni, acum încheiem cu un milion de tone realizate, un milion de tone care sunt și livrate.

Care sunt beneficiarii cărbunelui produs aici şi cum staţi cu recuperarea datoriilor?

Beneficiarii noştri tradiționali sunt CE Turceni, CE Rovinari, CE Craiova iar în zona sezonului rece, din septembrie deja CET-ul Oradea întregul stoc şi-l creează de la noi, din septembrie până undeva în aprilie. Ne confruntăm şi noi cu problemele generale care sunt la nivelul CET-urilor, încasările au fost mai greoaie, cu întârzierile suntem un caz fericit. De la începutul anului am recuperat undeva la 35 de miliarde de la Oradea și ne străduim să ne păstrăm relațiile și să fie și ei mulțumiți dar și noi să ne atingem indicatorii economico-financiari.

Cum stați cu cererea de cărbune la momentul de față?

Cererea de cărbune a crescut fiind și lucrul care ne-a motivat pentru că reușim să funcționăm continuu. Anul acesta a fost nesperat de bine.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: