Singura meserie disponibilă pentru femeile trecute de 40 de ani

Femeile care au trecut de 40 de ani și nu au un loc de muncă nu trebuie să-și piardă speranța și să creadă că le sunt toate ușile închise. Ele sunt preferate de conducerea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru un post de asistent maternal. Gorjencele care au luat copii în grijă au făcut acest lucru în special din lipsa banilor. Multe asistente maternale au ales să plece la muncă peste hotare.

La nivelul județului Gorj, femeile cu vârste de peste 35 sau 40 de ani își găsesc cu greu un loc de muncă. De cele mai multe ori după ce își pierd locul de muncă rămân șomere și cu greu intră apoi în câmpul muncii. „Din cei peste 10.000 de șomeri înregistrați în acest moment în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, aproximativ 3.300 sunt femei cu vârste de peste 40 de ani. Pentru doamnele trecute de această vârstă oferta locurilor de muncă este destul de slabă și cu greu își găsesc de lucru. Principalul dezavantaj este vârsta”, a declarat Anamaria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj.

Pot fi asistente maternale

Singura soluție pentru aceste femei este să opteze pentru un post de asistent maternal dacă au nevoie de o slujbă, dar ca și condiție prioritară este să iubească copiii. La nivelul județului Gorj sunt în acest moment peste 120 de asistente maternale care au grijă de aproximativ 160 de micuți. „Noi preferăm pentru posturile de asistent maternal femeile cu vârste de peste 40 de ani, pentru că dumnealor oricum își găsesc mai greu un loc de muncă și oferta este limitată pentru acest sector de vârstă. Noi avem în prezent 122 de asistente maternale care au grijă de 163 de copii, deși ar trebui să avem 163 de femei. Multe au ales această meserie din cauza lipsei unui loc de muncă, dar și din dragoste pentru copii”, a declarat Ninela Gruia, director adjunct DGASPC Gorj.

Multe asistente maternale care nu s-au mai descurcat cu banii au decis să plece în străinătate pentru că au fost recomandate de experiența căpătată în țară. „Am avut asistente maternale care au ieșit la pensie sau au plecat să muncească în străinătate. Au avut experiența de aici, iar acolo salariile sunt mult mai mari în raport cu salariile de aici pentru aceeași muncă prestată”, a mai spus Ninela Gruia.

Până în acest moment, copiii dați în grija asistentelor maternale nu au avut probleme.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: