Sporuri de jumătate de milion de lei acordate ilegal la spital

Un raport recent al Curții de Conturi la Consiliul Județean Gorj, despre care Pandurul a mai scris, scoate la iveală nereguli semnificative la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, unde cheltuielile de personal au fost majorate nelegal cu peste jumătate de milion de lei.

Potrivit raportului, suma de 513.276 lei a fost adăugată ilegal la cheltuielile de personal ale spitalului, consecința acordării unor sporuri care depășeau numărul de ore efectiv lucrat în blocul operator de către personalul medical. Acești angajați își desfășoară activitatea atât în blocul operator, cât și în secții.

Curtea de Conturi atrage atenția asupra faptului că această practică nu doar încalcă normele legale, ci și compromite bugetul destinat sănătății publice în județul Gorj. 

Atât reprezentanții Curții de Conturi, cât și cei ai Consiliului Județean Gorj s-au angajat să analizeze în detaliu recomandările făcute în raport și să ia măsuri imediate pentru a remedia situația. De asemenea, se așteaptă ca Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu să furnizeze explicații corespunzătoare și să ia măsuri interne pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente.

Vizualizări: 5,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: