Stații de închirieri biciclete, la Târgu Jiu. Ce obligații are primăria

Unul dintre cele mai votate proiecte în competiția ”Idei din Țara lui Andrei” a fost cel care vizează realizarea unor stații de închiriere biciclete. Ideea care a avut peste 1.100 de voturi, fiind cea mai susținută din întreaga țară, a fost înscrisă în concurs de Asociația „Pro Consulting 12”.

Conform proiectului care a fost desemnat câștigător, staţiile pentru închirierea bicicletelor vor fi dotate cu biciclete marca Pegas. Două staţii se vor monta în benzinăriile Petrom, staţia situată în imediata apropiere a Shopping City Mall și staţia aflată în imediata apropiere a Coloanei Infinitului. Inițiatorul proiectului este Ionel Gârdu alături de echipa lui de voluntari. ”Încurajarea deplasării cetăţenilor pe bicicletă, în locul mersului cu mijloace auto care poluează mediul, un aer mai proaspăt, mai curat; facilitarea vizitării pe bicicletă a operelor lui Brâncuşi, folosirea unui brand naţional de biciclete – Pegas, care a renăscut şi care se potriveşte foarte bine la nivel cultural cu operele lui Brâncuşi din Târgu-Jiu situate în Parcul Central şi Parcul Coloanei fără Sfârşit”, sunt doar câteva dintre motivele care au stat la baza proiectului „Bicicleta la Târgu Jiu”. Pentru ca acest proiect să fie pe deplin util, autoritățile locale trebuie să realizeze piste pentru biciclete, proiect aflat de mai multe ori în discuție însă tot de atâtea ori abandonat.
În competiția „Idei din Țara lui Andrei” mai sunt desemnate câștigătoare alte două proiecte din județul Gorj, unul pe educație profesională, iar celălalt pe mediu.

Vizualizări: 621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: