Ştiu cum va veni sfârşitul lumii

Mă consider un tip superficial şi nemobilat intelectual cât ar fi cazul. Îmi fac mari probleme că, de când am descoperit Internetul, mai citesc o carte la câteva luni şi aia pe WC. Mi-e ruşine cu mine.

Dar oamenii din noua generaţie pe care îi întâlnesc (tineri şi mai ales tinere de 17-21 de ani) mă îngrozesc de-a dreptul. Ca să vă faceţi o idee eu (aveţi portretul meu în rândurile de mai sus) îi par unei astfel de fete un geniu tobă de cultură care şi-a pierdut viaţa citind. Fata nu e neica-nimeni. E studentă la o facultate de uman unde i se cere să ştie să scrie. Studentă la buget. Aceeaşi care mi-a zis, supărată că nu o bag în seamă, la un moment dat, că sunt ignorant. Am întrebat-o ce vrea să spună, intuind că se referă la altceva. Şi, într-adevăr, mă făcuse ignorant pentru că o ignoram. Curios cam ce citeşte o astfel de persoană, am întrebat-o. Şi e ok, Citeşte Idiotul. De vreo opt luni.

Nu-mi place să fiu nici defetist, nici moralist. Nu mă prea interesează soarta planetei după ce mor eu. O să încerc să mă ocup cât pot de copiii mei, dacă o să-i am, dar mai departe e treaba lor. Nu simt că e vina mea că vor trăi înconjuraţi de idioţi şi nici nu consider că-i treaba mea să schimb asta. Doar voiam să vă anunţ că, dacă continuaţi să vă înmulţiţi şi să nu vă îngrijiţi de sănătatea intelectuală a odraslelor, o să fie nasol. O să fie atât de proşti toţi încât vor aduce apocalipsa fluierând. Imposibil să nu apese vreunul pe un buton greşit sau să nu ajungă bomba atomică pe mâinile vreunui cretin care-a citit doar etichete la viaţa lui. Faceţi-vă bagajele, deci. Copiii noştri or să ne omoare.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: