Strategie pentru salvarea agriculturii într-o localitate Gorj

Autoritățile locale din comuna Jupânești caută soluții pentru salvarea agriculturii. Pentru că mulți localnici sunt bătrâni și nu mai pot munci, iar terenurile au rămas necultivate, primarul vine cu o propunere pentru cei care dețin utilaje agricole. Soluția ar fi crearea unei asociații și realizarea unui sistem de irigații.

Ion Gârniceanu are în plan să-i convoace la primărie pe toți cetățenii din localitate care au utilaje agricole pentru a căuta soluții în vederea salvării agriculturii în zonă. ”Vreau să înființez o asociație agricolă. O să convoc la primărie la discuții pe toți locuitorii din Jupânești care au utilaje agricole. Ar fi bine să facem o asociație pentru că sunt multe terenuri care nu mai sunt cultivate, oamenii au îmbătrânit, copiii și nepoții le-au plecat și aș vrea să salvăm agricultura. Să începem să cultivăm pentru început grâu și porumb. Oamenii au fost cei care mi-au cerut să facem asociația”, a spus primarul din Jupânești.

Acesta se gândește să acceseze fonduri și pentru realizarea unui sistem de irigații. ”Eu mi-aș dori să facem cu fonduri europene și un sistem de irigații. Este păcat să nu încercăm să obținem finanțare, mai ales că avem râul Gilort”, a spus primarul aflat la primul mandat.

Înainte de realizarea sistemului de irigații, autoritățile din Jupânești trebuie să realizeze cadastru în toată comuna.

Vizualizări: 2,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: