Taxă de intrare în târgul de la Logreşti

Gorjenii care vor dori să-şi vândă animalele în târgul de la Logreşti vor fi nevoiţi să plătească taxă de intrare începând cu această săptămână. Primarul Ion Băluţă spune că fermierii care vor veni cu căruţele şi autoturismele vor scoate din buzunar câte 5 lei, iar cei care îşi vor transporta animalele cu dubiţele sau maşinile mai mari vor plăti o taxă de 10 lei la intrarea în târgul săptămânal. Banii obţinuţi din taxa de intrare în târgul de animale vor fi folosiţi pentru investiţii în târgul de produse industriale.

Primăria Logreşti va impune taxă de intrare în târgul săptămânal de animale, începând de vineri. „La ultima şedinţă de Consiliu Local am aprobat o Hotărâre prin care se stabileşte taxă de intrare în târgul săptămânal. Aceasta este de 5 lei pentru căruţe şi autoturisme şi de 10 lei pentru dubiţe şi maşini mai mari. Taxa de intrare se va percepe începând de vineri. Oamenii ştiu deja că vom impune o taxă de intrare întrucât i-am anunţat de săptămâna trecută. Am fost personal prin târg şi am vorbit cu crescătorii de animale”, a declarat Ion Băluţă, primarul comunei Târgu Logreşti.

Potrivit primarului, în fiecare zi de vineri, la târg vin în medie câte 60-70 de căruţe. Târgul de la Logreşti este singurul târg de animale din judeţ care a fost autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar. „Târgul de la Logreşti este singurul din judeţ care deţine autorizaţie sanitar-veterinară de funcţionare. Aici oamenii îşi vând animalele în condiţii civilizate. Avem alimentare cu apă, un puţ existent în incinta târgului, padocuri, rampă unde pot fi spălate roţile autoturismelor şi împrejmuirea necesară. Am investit circa 230 de milioane de lei vechi în asfaltarea aleilor din târg”, a precizat Ion Băluţă.

Primăria Logreşti a angajat şi un medic veterinar care să supravegheze activitatea din târgul de animale.

INVESTIŢII

Potrivit primarului Ion Băluţă, banii încasaţi din taxa de intrare în târgul de animale vor fi folosiţi pentru investiţii în târgul unde se vând produse industriale. „Banii pe care îi vom obţine din taxa de intrare în târgul de animale îi vom folosi pentru investiţii în târgul de produse industriale. Intenţionăm să asfaltăm aleile şi să împrejmuim zona unde se vând mărfuri industriale”, a declarat Ion Băluţă.

PREŢURI

Primarul comunei Logreşti spune că se aşteaptă ca în această perioadă să crească atât numărul vânzărilor cât şi cel al cumpărătorilor din târgul de animale, în preajma Crăciunului porcii fiind la mare căutare. „În momentul de faţă, porcii se vând cam cu 8 lei/kg în viu”, a precizat primarul Băluţă.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: