Tehnici utile în bucătărie de sărbători

Se apropie sărbătorile şi gospodinele petrec tot mai mult timp în bucătărie. Dacă doriţi să nu daţi greş în activităţile din bucătărie trebuie să cunoaşteţi o serie de trucuri care vă fac activitatea mai uşoară.

Nu ţineţi în frigider citricele sau roşiile, dacă vreţi ca gustul lor să rămână acelaşi şi să nu preia gustul altor alimente.

Când fierbeţi ouă, adăugaţi puţină sare în apă, astfel coaja nu va crăpa şi ouăle se vor decoji perfect şi foarte simplu.

Dacă aţi pus prea multă sare în supă, adăugați un cartof care va absorbi sarea în exces.

Prajiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii.

Folosiţi în loc de lapte apă minerală sau chiar bere atunci când preparaţi clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş la separarea acestora.

Adăugaţi o linguriţă de bicarbonat peste carne şi aceasta va fi fragedă după preparare.

Adăugaţi sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar.

Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgeţi de apă şi să îi ştergeţi cu un şervet uscat pentru a nu se lipi.

Dacă vreţi ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă şi mai limpede fierbeţi întotdeauna puiul întreg.

Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: