Tipuri de cafea nestandardizată

Tipuri de cafea nestandardizată

 

Când vine vorba de cafea și tipuri de cafea, mulți înclină să aleagă ceva cunoscut precum: cafea ethiopia, cafea brazilia, cafea columbia sau oricare tip familiar. Pentru cei care sunt un pic mai aventuroși, există alte tipuri de cafea un pic mai speciale, fie datorită originii sau modului de preparare al acesteia. Astfel, în continuare, veți putea face cunoștință cu câteva tipuri de cafea mai rar întâlnite, poate de care nici nu ați auzit până acum.


  • Cafeaua vietnameză cu gheață

  • Ca Phe Da sau Cafe Da este o cafea cu gheață tradițională din Vietnam care combină lapte îndulcit și condensat cu cafeaua prăjită intens. Cafeaua este preparată utilizând un filtru de picurare franțuzesc mic și de metal și este turnată direct peste gheață și laptele îndulcit și condensat. Cafeaua este de cele mai multe ori preparată cu părți egale de lapte și cafea, ceea ce o face o gustare foarte delicioasă și dulce.


  • Kopai Luwak

  • Să bei cafea făcută din fecale este cu siguranță un mod inedit de a te trezi. Zibeta indoneziană este o felină care își folosește cele cinci simțuri pentru a culege cele mai coapte și dulci fructe de cafea pentru a le mânca. Odată digerate, boabele de cafea sunt extrase din fecale și prăjite, rezultatul fiind o cafea cu un gust unic și foarte fructat. Kopai Luwak este și una dintre cele mai scumpe cafele din lume.


  • Kopi Gu Yu

  • Acest tip de cafea este prăjită, preparată și consumată cu nimic altceva decât cu unt. În țările din Asia precum Singapore, Thailanda și Malaezia oamenii consideră că untul ajută la crearea unei arome dinamice și bogate ale cafelei. Cafeaua este de multe ori turnată peste lapte condensat și pe deasupra se pune o bucățică de unt. Gustul nu este pentru toată lumea, dar acest tip de cafea merită cu siguranță încercată.


  • Cafeaua Irlandeză

  • Acest tip de cocktail realizat cu cafea a fost originar inventat la începutul anilor 40 în Irlanda pentru a-i ajuta pe călătorii americani să se încălzească în orașele irlandeze reci. Cafeaua irlandeză combină whiskey-ul cu zahărul brun și cafeaua neagră și la final se adaugă frișca. Există multe versiuni la acest cocktail, dar originalul rămâne ca fiind unul dintre cele mai delicioase și dulci băuturi pe bază de cafea pentru adulți de care vă veți putea bucura dacă nu ați făcut-o deja.

     

    După cum se poate observa, mai sus regăsiți trei tipuri de cafea mai mult sau mai puțin cunoscute pe care vă recomandăm să le încercați pentru a vă diversifica experiențele în ceea ce privește cafeaua.



    Vizualizări: 1,897

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din Tendințe:

    Citește și: