Tradițiile care ne ard la buzunar: cât costă curcanul sau peștele pentru masa de Revelion

Gorjenii vor pregăti, peste doar câteva zile, una dintre cele mai costisitoare mese festive pentru Revelion. În 2022 prețurile au explodat, iar coșul de cumpărături a devenit tot mai scump. Dacă vor să respecte tradiția, oamenii vor fi nevoiți să aloce o sumă considerabilă pentru a avea pe masă toate produsele despre care se spune că este bine să le consumi la trecerea dintre ani.

Se spune că masa festivă, de Revelion, trebuie să fie cât mai bogată, pentru a întâmpina așa cum se cuvine noul an. De pe ea nu trebuie să lipsească, de exemplu, peștele. Tradiția spune că trebuie să consumi carne de pește pentru a te strecura prin problemele din noul an, așa cum se strecoară peștele prin apă. Păstrăvul, unul dintre cei mai buni pești pentru consum, a ajuns să se vândă, în această perioadă, cu 90 de lei kilogramul. Proprietarii de păstrăvării, din județul Gorj, au împânzit Internetul cu anunțuri.

„Vă oferim păstrăv crescut în cele mai bune condiții, atât păstrăv proaspăt (preț-28 de lei/ kg), cât și păstrăv afumat (preț 90 de lei/kg). De asemenea, dacă nu puteți ajunge la noi personal, vă putem vida peștele dorit și vi-l livrăm prin CURIER”

La fel de scumpi sunt curcanii. Cei care doresc să aibă pe masă și preparate din carne de curcan, trebuie să scoată din buzunar câteva sute de lei. Oferta producătorilor locali este extrem de variată.

„Vând curci și curcani de  țară crescuți bio. Curcile se dau la prețul de 150 de lei iar curcanii la prerul de 200 de lei”

„Vând curci și curcani. Păsările sunt crescute la curte, cu hrană naturală. Păsările se vând atât în viu cât și tăiate. Prețul îl negociem la fața locului”

Pe lângă aceste produse, gorjenii mai trebuie să pună pe masă, alte câteva preparate. Astfel, bugetul de Revelion va sări, lejer, de câteva sute de lei.

Vizualizări: 1,840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: