Transalpina ar putea fi deschisă de Ziua Copilului

„Drumul Regelui” reprezintă, în continuare, un pericol pentru turiști. Oficialii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost într-o nouă vizită de lucru pe cea mai înaltă șosea din România și promit că vor urgenta lucrările, astfel, la 1 iunie, drumul să fie deschis pentru toți turiștii care așteaptă să-l traverseze.

„Drumul Regelui” încă nu a fost deszăpezit. În continuare, sunt probleme. Au căzut pietre, astfel că intervenția drumarilor este mai anevoioasă. De marți, au ajuns și câteva utilaje de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova pentru ca tronsonul să fie redeschis circulației la începutul lunii viitoare. „Credem că la începutul lunii iunie se va redeschide Transalpina. 1 sau 2 iunie, cu siguranță, se va redeschide”, dă asigurări Bogdan Bratu, directorul DRDP Craiova.

În inspecție a fost și prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu. „Încă mai sunt segmente de drum acoperit cu zăpadă. Există posibilitatea ca noaptea să apară înghețul, iar topirea zăpezii pe timpul zilei și scurgerea apei pe carosabil pot duce la îngheț. Asta ar putea fi un pericol pentru turiștii care vor traversa Transalpina. Utilajele vor lucra toată săptămâna”, a explicat prefectul Florescu.

Anul trecut, Transalpina a fost deschisă pe 14 iunie.

Galerie foto


Vizualizări: 2,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: