Transloc reduce „cursele nerentabile”. Călătorii vor aştepta mai mult în staţii

Transloc SA, societatea Consiliului Local Târgu Jiu, care gestionează transportul în comun din oraş, vine cu măsuri de reducere a costurilor şi de creştere a veniturilor. Prin urmare, nu mai puţin de 70 de curse vor fi eliminate pe traseul 9 Mai-Artego în zilele de luni-vineri, ceea ce va creşte evident timpul pe care călătorul îl va petrece în staţia de troleu.

„Pe orele de vârf şi când fluxul de călători va fi aglomerat, nu vor fi reduceri”, dă asigurări şeful Transloc SA, Vasile Căilean.

De exemplu, în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-13.40, troleul va circula din 20 în 20 de minute şi nu ca până acum din 13 în 13 minute.

Potrivit informării de luni, 30 octombrie, din Consiliul Local, urmează a fi reduse cursele nerentabile din punct de vedere economic. „Vom reduce cursele nerentabile, cele care merg cu doi, trei, patru, cinci călători sau cu niciun călător. Vom reduce costurile şi vom creşte veniturile prin activităţi de control. Cursele nerentabile sunt, în general, cele de după-amiază, în intervalul orar 18-24”, a declarat Vasile Căilean, directorul Transloc SA.

Totodată, vor fi reduse la jumătate cursele pe traseele 9 Mai-Bârseşti, de la 80 de curse săptămânal la 40.

Curse anulate

Douăzeci de curse vor fi reduse pe traseul 9 Mai-Preajba-Drăgoieni, iar alte zece curse vor fi reduse pe traseul 9 Mai-Iezureni. Alte câteva curse au fost scoase complet din program. De exemplu, pe traseul 9 Mai-Slobozia-Ursaţi, în zilele de sâmbătă şi duminică nu va mai circula niciun mijloc de transport. La fel se va întâmpla şi pe traseul Romaneşti-Artego-Preajba, în zilele de sâmbătă şi duminică.

Odată cu acest nou program, Transloc estimează o reducere de 16.750 de km pe lună, ceea ce înseamnă o economie de 138.690 lei.

CONTROL

Pentru a creşte veniturile societăţii, Transloc va întări activitatea de control. La ora actuală, societatea de transport în comun are trei controlori, aşa că soluţia ar urma să vină din partea Poliţiei Locale, în sensul de a se constitui echipe mixte care să efectueze controlul în mijloacele de transport.

Vizualizări: 2,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: