Animalele ridicate de pe străzile din Târgu Jiu ar putea fi vândute

Orice animal ridicat de pe stradă și care nu este revendicat în cinci zile ar putea fi vândut de Primăria Târgu Jiu, iar banii să ajungă în conturile Edilitara. Momentan, totul este la stadiul de proiect. Noul regulament de capturare a animalelor lăsate libere pe străzi este în dezbatere publică până la sfârșitul lunii viitoare.

Concret, directorul Edilitara, Alexandru Zaharia, a propus un proiect de hotărâre prin care proprietarul să primească o amendă mai mare, iar toate animalele strânse de pe stradă să poată fi vândute dacă în cinci zile nu sunt revendicate de către proprietari.

Documentul propune majorarea taxei de gloabă de la 100 la 150 de lei.  În plus, proprietarul va plăti pentru fiecare zi în care animalul este la obor, câte 20 de lei.

Sprijin de la Poliția Locală

Regulamentul de capturare, adăpostire și valorificare a animalelor vii este în dezbatere publică până la data de 27 noiembrie 2017. „Capturarea animalelor (cai, vaci, măgari, etc) este consemnată într-un proces verbal întocmit de către Poliția Locală, care constată săvârșirea de către proprietarul animalului a contravenției sancționate de lege sau acte administrative. Acest proces verbal devine titlul de proprietate a statului asupra animalului, iar valorificarea se face la prețul de piață”, se arată în proiectul de hotărâre.

Banii vor ajunge la Edilitara și vor fi folosiți pentru a acoperi cheltuielile realizate cu această activitate, se mai menționează în referatul înaintat de societatea aflată în subordinea Consiliului Local Târgu Jiu.

TRAGEDIE

Nu de puține ori, au fost ridicați cai care circulau nesupravegheați pe străzi. Animalele pun în pericol viața participanților la trafic și nu numai. La începutul acestui an, un tânăr și-a pierdut viața, pe centura Târgu Jiului, după ce a lovit cu mașina doi cai, apoi a ajuns într-un pom. Tânărul a lăsat în urma lui un copil minor orfan.

Vizualizări: 697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: