Traseele de via ferrata, pregătite pentru turiști

Se fac pregătiri pentru iubitorii de escaladă! În Baia de Fier, în apropierea Peșterii Muierii, cei de la White Wolf Club au început acțiunile de refacere a traseelor de via ferrata. În zonă, se află singurul traseu pe fir de oțel din lume care poate fi parcurs și noaptea. Este un traseu spectaculos, cu nocturnă.

Reprezentanții clubului White Wolf au demarat deja curățenia pentru ca montaniarzii să fie primiți cum se cuvine când va fi dat startul noului sezon de escaladă. “A venit primăvara. Lupii au ieșit la refacerea și întreținerea traseelor. Pentru început, îndepărtarea căzăturilor și marcarea retragerilor din traseele de via ferrata. Amatorii au, de acum, marcaje noi de zi și discuri reflectorizante pentru activitatea nocturnă”, au anunțat cei de la White Wolf Baia de Fier.

În zona Baia de Fier – Polovragi, sunt peste 100 de trasee de escaladă. Cele de via ferrata sunt spectaculoase. Turiștii curajoși se pot cățăra pe pereții stâncilor gratuit. Doar cei care au nevoie de echipamente și asistență tehnică plătesc. Una dintre marile atracții este traseul de via ferrata ce poate fi parcurs și noaptea pentru că a fost instalată o nocturnă în zonă. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: