Un copil de patru ani din Gorj, scos ilegal din țară - ce spune DGASPC Gorj

E anchetă în Gorj după ce un copil de patru ani a fost scos din România de un cetățean german, cu ajutorul unei procure notariale false. Se vorbește inclusiv despre posibile șpăgi care ar fi fost date instituțiilor din țară și vămii prin care a fost scos minorul. Victima are doi frați în sistemul de protecție socială din Gorj.

Cazul a fost comentat de ministrul Familiei, Natalia Intotero, care a dat asigurări „din partea statului român că acel copil va trebui să ajungă acasă”.

Întrebată cum a fost posibil așa ceva, Natalia Intotero a spus: „Indiferent câte presiuni ar fi din partea cetățeanului respectiv, cetățeanului străin, asupra autorităților din România, da, pot să confirm că este groaznic ceea ce s-a întâmplat și pot să vă asigur din partea statului român că acel copil va trebui să ajungă acasă. Facem deja toate demersurile și există un dosar instrumentat de DIICOT și vreau să îi felicit pentru profesionalism, pentru devotare și implicare, în egală măsură”.

„De asemenea, DGASCP Gorj a sesizat DIICOT. Astăzi aflându-mă cu caravana prevenție consum droguri, alte forme de adicție, violență, bullying, la Târgu Jiu, în cursul acestei dimineți, alături de directorul DGASPC Gorj, dar și de psihologi ai instituției, am fost și i-am vizitat pe frații copilului care acum se află în Germania. M-am asigurat că ei sunt bine îngrijiți. Chiar am stat o perioadă destul de îndelungată la discuții cu asistenții maternali, dar și cu cei doi frățiori”, a adăugat ministrul Familiei.

Update

Copilul are, de fapt, 6 ani, susține DGASPC Gorj care a oferit și câteva informații legat de caz. Situația minorului a intrat in atentia instituției ca urmare a adresei inaintate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie. 

Reprezentantii DGASPC Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei impreună cu reprezentantii autoritatii locale pentru a evalua situatia familiei și s-a constatat că minorul in cauza nu se afla acasă. Acolo au mai fost doi minori, care au fost preluati și plasați sub protecția instituției, sub îngrijirea unor asistenti maternali profesionisti.

Cei doi copii au fost vizitați de directorul Laurențiu Diaconescu și de ministrul Familiei, Natalia Intotero. Aceștia urmează un program de consiliere psihologică.

Vizualizări: 2,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: