Un nou conflict între primar și viceprimar. Motivul: Apa din localitate

Conflictul dintre primarul localității Bumbești-Pițic și viceprimar este departe de a lua sfârșit. Michy Nioață și Irina Cojocaru se „înțeapă” reciproc tot timpul. De această dată, motivul îl reprezintă apa din comună.
Rețelele de socializare au devenit ”ringul” de luptă al celor doi, iar atunci când prind ocazia încep reproșurile. De exemplu, viceprimarul comunei, Irina Cojocaru, a scris pe pagina sa de socializare că prețul apei este unul foarte mare, comparativ cu alte localități din Gorj. Ba mai mult, tot aceasta spune că lucrarea privind alimentarea cu apă nu este finalizată și nu se poate recepția.

”Nu s-a luat în calcul interventia mea prin care nu am fost de acord cu aprobarea acestui proiect, în primul rând pentru că lucrarea de alimentare cu apă nu este finalizata si nu se poate face recepția finală pentru a fi în legalitate și pentru a justifica cheltuirea celor 60 mld. lei, iar în al doilea rând nu am fost de acord cu pretul propus în proiect de 4,09 lei/mc de apa (fara TVA), avand în vedere tariful scăzut pe care îl au celelate localitati din împrejurimi: Alimpesti -1.8lei/mc, Bengesti - 2.8, Crasna - 2.8, Scoarta - 3.2 lei/mc (..) Cu chiu cu vai am reusit o reducere a tarifului/mc de la 4,09 la 3,5 lei (fară TVA). În ce priveste acest proiect de hotărâre cred că majoritatea consilierilor nu au stiut ce-au aprobat, dat fiind faptul că primarul l-a prezentat în așa fel încât să nu se înțeleagă mare lucru, spre a fi aprobat în forma în care dorește dumnealui”, a scris Irina Cojocaru pe pagina sa de socializare.

În replică, primarul Nioață vine cu o postare în care spune că astfel de mesaje sunt pentru a-l denigra. ”De patru ani de zile, doamna Cojocaru este mereu impotriva oricarui demers, a oricarui proiect pentru ca dumneaei asa a inteles ca trebuie sa se comporte. Pentru ca matematica este foarte grea pentru doamna Cojocaru si pentru partenerul sau din umbra, le transmit faptul ca de un an de zile primaria Bumbesti Pitic a suportat costul a 70 mc de apa POTABILA, consumati zilnic. In plus, diferenta de pret comparativ cu comunele invecinate consta in faptul ca, in comuna Bumbesti Pitic, apa este impinsa prin functionarea a 8 pompe de mare capacitate, respectiv 22 kw/pompa, iar in cazul vecinilor nostri, apa vine prin cadere, fara costuri suplimentare in afara celor de functionare a pompelor din puturi (…) Doamna Cojocaru, nici dumneavoastra, nici mentorul dumneavoastra nu ma veti opri din indeplinirea proiectelor din cadrul comunei Bumbesti Pitic, iar cei ce ma cunosc stiu acest lucru. Despre opozitia dumneavoastra, toata lumea stie ca dati din gura mult si fara un sens clar, doar cu un anume scop! Succes", a scris primarul Michy Nioață.

În ședința Consiliului Local din data de 29.05.2020 a fost aprobat pret fix 3.50 lei/mc apă. (S.A.)

Vizualizări: 2,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: