Un primar amenință CEO cu judecata: Voi cere daune!

Primarul din localitatea gorjeană Roșia de Amaradia amenință Complexul Energetic Oltenia cu judecata. Liviu Cotojman spune că a așteptat prea mult timp ca oficialii companiei să-și respecte obligațiile și să refacă zona unde au exploatat cărbunele. Din cauza activității miniere, oamenii încă au de suferit. Cotojman solicită insistent companiei energetice să vină cu soluții și să refacă terenurile care arată acum ca după război.

Pe cât de mult s-au bucurat oamenii din satul Seciuri, din Roșia de Amaradia, când a început activitatea minieră în satul lor, pe atât de mult suferă acum la aproape 13 ani de când s-au oprit excavatoarele. Gropile lăsate în urmă de utilajele care au scos cărbunele fac ca zona să arate deplorabil, iar alunecările de teren să fie de neoprit.

Este nevoie urgentă ca toate terenurile afectate să fie nivelate și redate circuitului agricol, este mesajul primarului Liviu Cotojman. Acesta spune că s-a săturat să insiste în fața directorilor CEO să rezolve această problemă și, în ultimă instanță, îi amenință cu judecata. „Mi-aş dori ca responsabilii de la Complexul Energetic Oltenia, după ce îşi rezolvă problema cu sinistrații, să găsească sursa de finanţare ca să execute şi lucrări de redare a terenurilor în circuitul agricol şi să-mi aducă zona din satul Seciuri cel puţin la o formă aproape de cea iniţială. Altfel, îi anunţ oficial că voi porni şi eu o acţiune în instanţă ca primar. Zona, rămânând în acest fel după exploatarea minieră, nu face altceva decât să-mi provoace alunecări de teren înspre satul Ruget. Am investiţii, drumuri care urmează să se modernizeze şi n-aş vrea ca neintervenţia lor în timp util asupra zonei rămase în zona excavării să-mi producă alunecări de teren, pentru că voi cere daune”, a fost mesajul primarului Liviu Cotojman.

„Zona arată ca după bombardament”

Discuții și negocieri au fost multe între cele două părți, dar, în ciuda acestui lucru, nu s-a concretizat nimic. Totul a rămas doar la nivel de vorbă, iar oamenii se tem că alunecările le vor face viața un calvar. Și-așa aproape tot satul Seciuri a fost distrus, iar alunecările amenință și alte sate. „Zona arată ca după bombardament. Eu am tot avut întâlniri. Am solicitat Institutul de Proiectări Mine de la Craiova, cei care lucrează pentru dumnealor, să găsim o soluţie. Am stabilit soluţii şi a rămas ca aceştia să prezinte proiectul şi să identifice suma de bani necesară”, a adăugat Cotojman.

Vizualizări: 965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: