Un primar PSD își pierde mandatul cu două luni înainte de alegeri. A fost condamnat!

Primarul din Dănești, Mădălin Paliță, nu va putea candida la alegerile din 9 iunie, deoarece a fost condamnat definitiv în urma unui conflict cu o angajată din Primăria Târgu Jiu, localnică din Dănești. Mai mult, conform legii, Prefectura Gorj va trebui să-i înceteze mandatul, iar atribuțiile de primar vor fi preluate de viceprimar.
 
 
 

Primarul din Dănești a fost condamnat, definitiv, în procesul cu Elena Giuverdea, o funcționară din Primăria Târgu Jiu, cu care s-a certat violent. Primarul Mădălin Paliță s-a deplasat la locul de muncă al acesteia și a adresat insulte, fiind supărat că Elena Giuverdea ar fi publicat informații false despre el pe Facebook.

Scandalul a fost adus în fața instanței, după ce ambii au inițiat acțiuni legale. Curtea de Apel Craiova a emis un verdict pe 10 aprilie. 

Astfel, instanța a constatat că faptele reținute împotriva inculpatului Paliţă Constantin Mădălin constituie o infracțiune de ultraj. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare, cu interdicția de a comunica sau a se apropia de persoana vătămată Giuverdea Elena pe o distanță mai mică de 50 de metri, pentru o perioadă de 2 ani. De asemenea, i s-a impus să respecte măsuri de supraveghere, să presteze muncă neremunerată în folosul comunității și să participe la un program de reintegrare socială. Inculpatul a fost obligat să plătească sume de bani către persoana vătămată și către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentința este definitivă și a fost pronunțată la data de 10 aprilie 2024.
 
 

Vizualizări: 7,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: