Un târgujian a ajuns în comă de frig

Frigul a făcut prima victimă în municipiul Târgu-Jiu. Un bărbat a ajuns în comă de gradul IV la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce a fost găsit inconştient în apropierea stânei unde lucra, în zona Între Jieţe. Medicii i-au acordat bărbatului primul ajutor, însă starea lui de sănătate este critică.

Adrian Manea este din Târgu-Jiu şi are 48 de ani. De ceva timp lucra ca cioban la o stână situată în zona Între Jieţe. Cu o seară înainte a consumat băuturi alcoolice crezând că în felul acesta va face faţă frigului de afară. Nu a fost însă aşa. Ieri de dimineaţă a fost găsit de proprietarul stânei căzut în stare de inconştienţă chiar în apropierea stânei. Acesta l-a urcat imediat într-o căruţă şi a plecat cu el spre spital. A sunat şi la ambulanţă să ceară sprijinul medicilor şi s-a întâlnit cu echipajul de la salvare la întrarea în Târgu-Jiu. „La primele ore ale dimineţii am primit o solicitare să mergem să acordăm primul ajutor la o persoană îngheţată. Între timp bărbatul a fost urcat într-o căruţă şi proprietarul stânei plecase cu el către spital. Noi am preluat pacientul şi l-am transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, din câte am înţeles de la cel care îl însoţea, bărbatul a consumat băuturi alcoolice în seara precedentă“, a declarat Luigi Drăghici, purtător de cuvânt SJA Gorj.

Adrian Manea a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Târgu-Jiu în comă de gradul patru. „Am primit un pacient, victimă a frigului de afară, în şoc hipotermic cu o temperatură a corpului mai mică de 35 de grade, cu probleme de ritm cardiac. Când a venit era în comă de gradul patru. Pot să vă spun doar că starea lui este critică şi nu ne putem pronunţa cu privire la evoluţia lui. Din informaţiile pe care le avem cred că a consumat băuturi alcoolice şi cel mai probabil a petrecut toată noapte în frig”, a declarat Alina Bumbaru, medic la UPU.

Acesta este primul caz din această iarnă când o persoană ajunge la spital din cauza frigului. Medicii se aşteaptă ca de acum înainte să tot apară astfel de cazuri.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: