Unde își dorește să studieze tânăra care a uimit America la Robotică

Andra Cîrstoiu, eleva din Târgu Jiu, care a uimit lumea la Robotică își dorește să studieze în California. Decizia nu e bătută în cuie, dar visează să studieze peste hotare și apoi să revină în România.

Andra e elevă în clasa a zecea la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu. A obținut Dean’s List, premiu ce îi asigură admiterea la orice facultate din America și la aproape oricare din Europa fără să mai susțină vreun examen. “Competiția nu e numai despre roboți. E despre a ne dezvolta, a învăța și a deveni cea mai bună versiune a noastră. Dean’s List a fost un premiu pe care mi l-am dorit foarte mult. Nu mi-a venit să cred. Îmi auzeam numele și se întorceau oamenii spre mine și eu nu eram sigură că era numele meu. Este un premiu care e acordat liderilor care reușesc să unească echipa, să facă schimbări în comunitate, toate acestea în timp ce au o performanță academică. Caută persoane care să întruchipeze pasiunea, numindu-ne astfel ambasadori ai acestui fenomen”, a mărturisit tânăra.

Nu s-a hotărât 100% unde va merge după ce va termina liceul, dar știe sigur că vrea în afara țării. „Mă orientasem către universitatea Berkeley, din California, dar nimic nu e sigur. Singura chestie de care sunt sigură 100% e că indiferent unde voi studia,mă voi întoarce în țară. Vreau să întorc toată experiența pe care am acumulat-o și în cadrul fenomenului de robotică, și în cadrul școlii și tot ce mi-a dat țara asta eu vreau să întorc înapoi”, a declarat Andra.

Andra coordonează echipa de robotică Tea Borgs și a fost în America alături de profesorul Eugen Nodea.

Vizualizări: 2,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: