Universitatea „Spiru Haret” a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei

Universitatea „Spiru Haret” va organiza concurs de admitere pentru anul universitar 2009-2010. Numărul de înscrişi la Centrul Teritorial de Învăţământ la Distanţă Târgu Jiu al Universităţii „Spiru Haret” a scăzut de aproximativ zece ori faţă de anii trecuţi din cauza scandalurilor din ultima perioadă.
 Curtea de Apel Bucureşti a admis, în parte, acţiunea Universităţii „Spiru Haret” împotriva Guvernului, în sensul că a suspendat executarea a două articole din H.G. nr.749/2009 care nu-i permiteau acesteia să organizeze admitere pentru noul an universitar. Instanţa a respins însă cererea universităţii de a anula cu totul Hotărârea de Guvern. Ca atare Universitatea „Spiru Haret” a primit dreptul de a organiza admitere numai la specializările acreditate sau autorizate să funcţioneze. Guvernul urmează să dea, în aceste zile, o hotărâre în care vor fi precizate specializările şi formele de învăţământ pentru care se va putea organiza admitere. Totodată, instanţa a obligat Guvernul să plătească circa 7500 de lei, cheltuieli de judecată. Recursul poate fi introdus în termen de cinci zile începând din data de 14 august.  
 
Târgujienii au ocolit Centrul Universitar „Spiru Haret”

În această vară, absolvenţii învăţământului liceal au evitat să se înscrie la Centrul Universitar „Spiru Haret” din Târgu Jiu din cauza scandalului iscat între reprezentanţii universităţii şi guvernanţi. Temându-se ca diplomele să nu le fie recunoscute, tinerii au optat spre alte universităţi din oraş. Până în momentul de faţă doar 80 de persoane şi-au manifestat dorinţa de a deveni studenţii Universităţii „Spiru Haret”. Dorin Taşcău, directorul Centrului Teritorial de Învăţământ la Distanţă Târgu Jiu al Universităţii „Spiru Haret” ne-a declarat: „Deşi am organizat înscrieri la toate specializările încă din luna iunie, până în prezent nu avem decât 80 de înscrişi, spre deosebire de anii trecuţi când în aceeaşi perioadă numărul celor ce au optat pentru această formă de învăţământ depăşea 600. Perioada de înscrieri durează însă până pe 31 septembrie. La centrul nostru toate specializările sunt acreditate şi nu aşteptăm nici o listă de la Guvern”. 
 De asemenea, Dorin Taşcău a mai precizat: „De vină pentru această situaţie sunt guvernanţii care ar trebui să schimbe pachetul de legi. Legea trebuie să fie clară şi fără ambiguităţi pentru toate universităţile. Aşteptăm să treacă termenul de recurs şi să sosească hotărârea definitivă pentru ca lucrurile să revină la normal.”


Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: