Val de îmbolnăviri în rândul copiilor

Situație îngrijorătoare! Tot mai mulți copii au ajuns, în această perioadă, la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean. Potrivit statisticilor, numai de la începutul lunii și până în prezent, aproape 1000 de micuți au avut nevoie de un consult medical de specialitate.

Nu de puține ori, medicii au fost nevoiți să recomande internarea micilor pacienți, din cauza stării grave în care se aflau.

„Din data de 14 noiembrie și până în prezent, au fost internați 26 de copii care au avut ca diagnostic principal boala pulmonară interstițială, iar ca diagnostic secundar insuficiența respiratorie. Au mai fost internați trei copii cu diagnosticul bronșiolită acută, 10 copii cu rino-faringită (guturaiul comun).

La Camera de Gardă Pediatrie de la începutul lunii și până în prezent s-au prezentat 882 de copii, iar dintre aceștia în medie au avut nevoie de internare 3 pe zi.

Astăzi, 25 noiembrie 2022, de la ora 08:00 și până la 18:00 s-au prezentat 22 de copii cu viroze, iar dintre aceștia au fost internați în Secția Pediatrie 4 micuți care au avut nevoie de aproximativ 5 zile de internare pentru a se vindeca. Asta înseamnă că virozele obișnuite au evoluat nefavorabil către pneumonii asociate cu probleme respiratorii - insuficiență respiratorie. În ultimele două săptămâni, numărul copiilor care au viroze respiratorii, boli pulmonare etc. a crescut comparativ cu începutul lunii”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,092

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: