Verdictul final pentru „Lotul Fluerătoru”, tocmai după Paști

Foștii șefi din mineritul motrean, în frunte cu fostul sindicalist Cristea Fluerătoru, mai au de așteptat două săptămâni până vor afla decizia pe care o vor lua judecătorii în cazul lor, magistrații de la Curtea de Apel Craiova amânând marți pronunțarea unei sentințe finale, așa cum stabiliseră.

Aceștia au luat o decizie, dar care îi pune pe gânduri în continuare pe inculpații din dosar, judecătorii stabilind ca pe 3 mai, în a treia zi de Paști, când revin la lucru, să dea hotărârea finală. Greu de crezut că în zilele de Paști magistrații vor lua o decizie pe care nu o știu însă de pe acum, dar inculpaților nu le mai rămâne decât să aștepte să treacă și cele două săptămâni și să vadă dacă în marțea respectivă vor avea sau nu parte de trei ceasuri rele.
Cap de afiș în dosar este fostul sindicalist Cristea Fluerătoru, dar ancheta procurorilor i-a avut în vizor pe foștii directori Vasile Crețan, Nicolae Giuran, Florentin Pătru și Sandu Benga, cel din urmă decedând după începerea procesului. Pedepsele stabilite inițial de judecătorii gorjeni au fost de câte 3 ani de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care inculpații trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților. Sentința a fost dată acum un an la Judecătoria Târgu Jiu și prevede inclusiv câte 100 de zile de muncă în folosul comunității, dar și obligația ca toți inculpații să despăgubească CE Oltenia cu aproape 1 milion de lei, la cât este estimat prejudiciul din dosar, banii reprezentând contravaloarea lucrărilor de „modernizare” a drumului dintre Știucani și Miculești, un drum plin de gropi și în prezent. În plus, inculpații ar mai avea de plătit și câte 6.000 de lei cheltuieli judiciare statului, interesul lor în a obține o pedeapsă mai blândă la Craiova fiind unul major. 

Vizualizări: 415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: