Vicepreşedintele ANTREC, sancţionat de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat săptămâna trecută o amendă în valoare de 300 de milioane de lei lui Constantin Jerca, proprietarul unui pensiuni agro-turistice din Tismana. Interesant este faptul că acesta este şi vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Gorj (ANTREC), iar amenda a luat-o pentru că nu avea autorizaţie de mediu.

Pensiunea „Plaiul Castanilor”, din satul Topeşti, oraşul Tismana, a încasat la sfârşitul săptămânii o amendă de nu mai puţin de 300 de milioane pentru că nu avea autorizaţie de mediu. Administratorul pensiunii, Constantin Jerca, susţine că amenda este nejustificată, controlul fiind abuziv şi că el nu va plăti nici un leu Gărzii de Mediu. „Mă judec cu ei, dar eu nu le dau nici un ban, am la dispoziţie 15 zile să depun contestaţie şi o voi face. Eu nici nu ştiam că o pensiune agro-turistică are nevoie de autorizaţie şi nu de aviz de mediu, legile se schimbă şi eu nu pot ţine minte toată legislaţia. Era normal să mă anunţe că îmi trebuie autorizaţie şi dacă nu făceam să-mi dea amendă. Oricum le demonstrez eu lor că într-o săptămână îmi iau autorizaţia de mediu şi lor nu le dau nici un ban”, a declarat Constantin Jerca, administratorul Pensiunii „Plaiul Castanilor”.

Constantin Jerca este de altfel şi vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Gorj şi cu toate acestea spune că habar nu avea că pentru o astfel de pensiune are nevoie de autorizaţie de mediu. „În toată Tismana mai sunt trei pensiuni, opt au reuşit să le închidă ei cu controalele lor şi cu amenzi de sute de milioane, parcă am fi defrişat păduri. Eu sincer am crezut că glumesc când mi-au spus pentru că mă aşteptam să îmi dea avertisment la prima vizită, dar ei mi-au trântit o amendă de 300 de milioane”, a adăugat Constantin Jerca.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au precizat clar că amenda a fost pentru că pensiunea nu deţinea autorizaţie de mediu. „Firma S.C Castanu SRL a fost amendată cu 300 de milioane pentru că desfăşura activitate fără autorizaţie de mediu”, a declarat Simona Cornea, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Gorj.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: