Viceprimarul Crintea: “În Ajun merg în piţărăi împreună cu fiicele mele”

Ilie Crintea, viceprimarul oraşului Bumbeşti Jiu, respectă cu sfinţenie tradiţiile judeţului Gorj. În fiecare an aşteaptă sărbătorile pentru a petrece mai mult timp cu familia şi a se întâlni cu prietenii. În Ajunul Crăciunului, Ilie Crintea merge în piţărăi împreună cu fiicele sale şi alaiul de colindători. Viceprimarul este fascinant de sărbătorile de iarnă şi nu ezită a face pe Moş Crăciun pentru persoanele dragi. Acesta mai este pasionat de fotbal fiind un microbist înrăit. Echipa sa de suflet este Pandurii Târgu Jiu şi nu pierde nici unul dintre meciurile pe care favoriţii săi le au pe teren propriu.

Ilie Crintea, viceprimarul oraşului Bumbeşti Jiu, a crescut pe meleagurile comunei Schela. Deşi timpul nu-i permite să-şi viziteze locurile natale foarte des, tradiţiile de sărbători le respectă cu sfinţenie. Întotdeauna petrece Crăciunul în sânul familiei, iar obiceiurile cunoscute încă din copilărie reprezintă pentru el un prilej a-şi revedea prietenii. “În Ajunul Crăciunului merg în piţărăi împreună cu cele două fete ale mele, atât în comuna Schela, de unde provin cât şi <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Arcani unde locuiesc părinţii soţiei. Deşi am foarte puţin timp liber întotdeauna merg la ţară de Crăciun. Îmi plac foarte mult obiceiurile de iarnă. La noi, piţărăii au un farmec aparte: încep de dimineaţa de la ora 7.00 când tinerii merg cu steagul înaintea alaiului fac urări şi anunţă familiile că vin colindătorii; din când în când se opresc mai bea ţuică fiartă şi încing câte o horă. Toţi primesc colaci, dulciuri şi fructe. Piţărăii se termină noaptea, la orele 24.00 tot cu o horă tradiţională. Îmi place să însoţesc alaiul de colindători pentru că astfel îmi revăd prietenii”, a declarat Ilie Crintea.

Viceprimarul nu se zgârceşte atunci când vine vorba să facă pe Moş Crăciun pentru cei dragi. La fiicele sale începând cu Sf. Andrei, Moşul vine în permanenţă. “Pe fiica mea cea mică o cheamă Andreea Maria şi automat primeşte cadouri de Sf. Andrei. Flavia, fetiţa cea mare, va împlini 15 ani peste câte zile şi îşi serbează ziua de naştere înaintea Crăciunului. În această perioadă, sunt obişnuite să primească daruri în permanenţă. Îmi place să ofer cadouri celor dragi. De fiecare dată, sunt atent cu socrii pentru că îi consider părinţii mei, cei naturali decedând de foarte mulţi ani. Aceştia ne ajută foarte mult, implicându-se mai ales în creşterea fetiţelor”, a mai precizat Ilie Crintea. Viceprimarul mai are un băiat din prima căsătorie, care şi-a întemeiat propria familie, şi speră ca acesta să-l facă bunic cât mai repede.

PASIUNI

Ilie Crintea este un microbist înrăit, echipa sa de suflet fiind Pandurii Târgu Jiu. “Urmăresc în permanenţă evoluţia echipelor de handbal şi baschet ale judeţului, însă când joacă Pandurii, acasă, nu pierd nici un meci. În timpul liber mai joc şi eu fotbal împreună cu prieteni. Chiar dacă nu mai rezistăm două reprize, câte o jumătate tot mai putem duce. Aşa că în week-end sau după program ne strângem la balon”, a declarat Ilie Crintea. Viceprimarul este pasionat şi de drumeţii.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: