Victorie în meciul orgoliilor

Pandurii a reuşit după victoria de sâmbătă de pe teren propriu contra celor de la Energeticianul să treacă peste adversarul său în clasament şi să ocupe poziţia a 8-a, cu 24 de puncte. Etapa viitoare, echipa din Târgu Jiu întâlneşte în deplasare ASU Politehnica Timişoara.

Meciul de pe terenul sintetic, disputat la doar 3 grade Celsius şi pe o ninsoare măruntă, a avut în cele din urmă un deznodământ favorabil gorjenilor, deşi echipei antrenate de Adrian Bogoi i-a trecut glonţul pe la urechi de vreo câteva ori.

Prima repriză a fost una mai mult de încălzire, până spre final, când Nsiah a reuşit să înscrie din cinci metri. Iniţial, golul acestuia a fost validat, dar apoi a fost anulat, echipa gazdă bucurându-se în zadar împreună cu cei circa 200 de suporteri care au înfruntat frigul pentru a fi alături de jucători la acest meci. Nimeni nu a înţeles de ce arbitrul Eduard Ioniţă a decis să anuleze golul după aproape două minute, pauza care a urmat la finalul primei reprize fiind numai bună pentru calmarea spiritelor.

În repriza a doua, gorjenii au avut nevoie de circa un sfert de oră pentru a deschide scorul. Daniel Ciobanu a marcat în minutul 61, imediat oaspeţii iniţiind două contraatacuri care au adus liniştea în tribune. A fost o bară şi un şut scos de pe linia porţii, Pandurii având suficient noroc pentru a trece cu bine peste aceste ratări ale oaspeţilor.

Cu şase minute înainte de final, Daniel Pîrvulescu a înscris pentru 2-0 şi de abia atunci a devenit evident că echipa patronată de omul de afaceri Nicolae Sarcină va pleca spre Petroşani fără nici un punct de la Târgu Jiu.

Sarcină a fost prezent la meci şi a arătat că şi-a cumpărat biletul în valoare de 20 de lei, ulterior Marin Condescu explicând că preţul pentru acest meci a fost majorat întrucât acestea sunt tarifele practicate de Energeticianul la Petroşani. „Și noi când mergem acolo cumpărăm bilet tot cu 20 de lei. În rest, după acest meci, suporterii trebuie să ştie că preţul va reveni la valoarea de 10 lei, aşa cum a fost de la începutul campionatului”, a precizat principalul creditor al clubului.

Condescu s-a bucurat de victorie şi de cele trei puncte strânse în clasament la fel de mult ca şi restul suporterilor care l-au felicitat pentru că nu lasă Pandurii să moară. „O victorie sigur că îmi doream, dar la pauză mă îndoiam, când am văzut arbitrajul. Când ambii arbitri au plecat spre centrul terenului, inclusiv tuşierul, e clar că ambii au văzut gol. Apoi te răzgândeşti. Nu avem reluare, asta e! A fost un meci cu încrâncenare, pentru că nimeni nu voia să piardă. Anularea golului cred că i-a ambiţionat pe cei de la Pandurii. Aici e ca şi în justiţie, decât să condamni unul nevinovat, mai bine să scape 2-3 care au făcut ceva”, a precizat Condescu.

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: