Vioara Stradivarius revine la Târgu Jiu

Violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sînziana Mircea și bandoneonistul Omar Massa vor ajunge la Târgu Jiu în data de 9 iunie, în cadrul unui Turneu Internaţional Stradivarius, turneu ajuns la cea de-a X-a ediţie. O călătorie muzical-culturală în 14 centre culturale din România şi Franţa care aduce în fața publicului un repertoriu de excepție, interpretând muzica „Anotimpurile” de Astor Piazzola și dansurile spaniole compuse de Manuel de Falla, Enrique Granados, Pablo de Sarasate.

#10 Turneul Internațional Stradivarius 2017-„Anotimpurile” continuă să fie dedicat proiectului de Restaurare a Casei „George Enescu-Mihăileni” Botoșani și crearea de cursuri de pregătire muzicală pentru tinerii din zonă și din toată țara, Master Class de vioară, toate într-o serie de evenimente dedicate marelui muzician George Enescu. 15 concerte, 14 orașe din România, Mihăileni Botoșani-Casa Enescu, și Franța, în perioada 13 mai-9 iunie 2017. Turneul ajunge la Târgu Jiu pe 9 iunie, în Parcul Coloanei fără Sfârşit. Alexandru Tomescu este artistul care a creat o revoluție în muzica clasică românească, dovedind că poate îmblânzi orice formă de muzică. A câștigat cele mai mari competiții muzicale ale lumii: de la Concursul „Paganini” sau „Marguerite Long-Jacques Thibaud”, la Concursul Internațional de vioară „George Enescu”.

Alexandru Tomescu a câștigat în 2013, pentru a doua oară, în urma unui concurs național organizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, dreptul de a cânta pentru următorii cinci ani pe vioara Stradivarius Elder Voicu. Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerată a fi una dintre cele mai frumoase și bine conservate viori Stradivarius din lume.

Vizualizări: 2,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: