Viroze şi pneumonii în creştere

Vremea schimbătoare a făcut ca gorjenii să fie victime ale virozelor respiratorii. Este vorba de peste 450 de copii şi tineri care au ajuns la medic în ultima săptămână. Dintre aceştia aproximativ 80 au rămas în spital, iar restul au primit tratament pentru la domiciliu. Tot în această perioadă au fost depistate şi 240 de cazuri de pneumonii şi aici s-au făcut peste 60 de internări. Medicii recomandă prezentarea la medicul de familie de la primele simptome. (A.F.)

Alte ştiri pe scurt:

Se deschide anul universitar

Mii de studenţi sunt aşteptaţi la deschiderea anului universitar 2010-2011 la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Deschiderea festivă va avea loc azi începând cu ora 10.00 în Amfiteatrul din cadrul Facultăţii de Inginerie. (A.A.)

Zeci de profesori gorjeni, la miting

Peste 50 de profesori din Gorj vor participa la mitingul organizat în Bucureşti în data de 5 octombrie. O parte dintre dascăli vor petrece Ziua Educaţiei în stradă, în acest fel arătându-şi nemulţumirea faţă de reducerea salariului cu 25%. Vor participa numai profesori care vor fi liberi în acea zi, iar în acest fel elevii nu vor avea de suferit, a spus Florinela Ponta, lidera Sindicatului Liber din Învăţământ. (A.A.)

Sprijin pentru persoanele eliberate din penitenciar

Reprezentanţii principalelor instituţii locale cu atribuţii în procesul de reinserţie socială a fostelor persoane de libertate au participat la o întâlnire cu conducerea Penitenciarului Târgu Jiu. Fiecare instituţie a prezentat setul de servicii cu care pot sprijini persoanele private de libertate după eliberare, exprimându-şi disponibilitatea de colaborare. Programul se adresează persoanelor private de libertate care mai au de executat trei luni de pedeapsă. (A.A.)

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: