Zile de foc la Ambulanţă. Chemaţi de acasă la serviciu!

Fără aparat de rezonanţă magnetică şi cu computerul tomograf defect la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, ambulanţierii sunt nevoiţi să vină la serviciu chiar dacă sunt liberi. Sunt multe solicitări, iar pacienţii care au nevoie de tomograf sunt transportaţi la o clinică din Craiova până când se va repara aparatul de la Târgu Jiu. Într-o singură zi, şapte pacienţi au ajuns cu ambulanţa la o unitate medicală din Craiova. În plus, bolnavii care au nevoie de examinări RMN sunt transportaţi, tot cu ambulanţa, la clinica privată din Târgu Jiu.

„Cea mai aglomerată zi a fost 12 iunie. S-au făcut şapte investigaţii computer tomograf şi un RMN. Am încercat să evităm problemele multiple prin chemarea de la domiciliu a altor echipaje care să suplinească acest necesar de trimitere la tomograf”, a declarat Constantin Mitroi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Aparatul RMN a ajuns la spitalul din Târgu Jiu, însă nu a fost pus încă în funcţiune pentru că a fost nevoie de mai multe lucrări de consolidare în spaţiul unde va funcţiona. În schimb, tomograful s-a defectat şi este nevoie de peste 300 de mii de lei pentru a fi reparat. „Avem nevoie de 340 de mii de lei. Este nevoie de un tub radiologic pe care l-am comandat în Germania. Apoi trebuie să obţinem iar autorizaţie de la Compania Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Va fi un procedeu de durată. Pacienţii care au nevoie de investigaţii la tomograf vor fi transportaţi la o clinică din Craiova. E greu, că nu avem nici atâtea ambulanţe de câte am avea nevoie”, a spus Gigel Capotă, managerul interimar al spitalului din Târgu Jiu. (M.M.)

Vizualizări: 3,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: