Ziua porților deschise la Tribunal, neinteresantă pentru gorjeni

Tribunalul Gorj marchează anual pe 25 octombrie Ziua Porților Deschise. Marți, Tribunalul Gorj a avut ușile deschise pentru toți curioșii care au vrut să afle cum se desfășoară o ședință de judecată, dar și pentru cei care au dorit pur și simplu să viziteze clădirea. Oricum, cei care au umplut sălile de judecată au fost tot cei care se luptă de ani de zile prin instanțe.

Ziua porților deschise la Tribunalul Gorj a fost un eveniment nu foarte popular în rândul cetățenilor. Asta pentru că nicio unitate de învățământ nu s-a înghesuit marți să viziteze instanțele de judecată. Reprezentanții Tribunalului Gorj au precizat că până la urmă scopul zilei de 25 octombrie este acela de a conștientiza cetățenii că și justiția este un serviciu public. ”Scopul acestei zile a fost acela de a face cunoscut tuturor că Justiția este în concret serviciu public și nimic mai mult. Întregul program al zilei s-a concentrat spre a aduce la cunoştinţa celor care au contact cu justiția zi de zi, dar și a celor care apelează ocazional acest aspect al adresabilității comunității. Instanța a fost mai mult deschisă către cei care au intrat ieri în clădire, accesul a fost mai liber în perimetre care în mod normal sunt mai restricționate. Am pus la dispoziție ghiduri de completare a cererilor de chemare în judecată sau a altor tipuri de cereri și chiar însoțitori în măsura în care cineva a fost interesat să aibă acces”, a declarat Cristina Celea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj.
Târgujienii aflați la prima experiență cu tribunalul văd cu ochi buni inițiativa, în timp ce alții nici nu vor să mai audă de instanțe de judecată. ”De 20 de ani umblu prin tribunale, ce să mai mi se pară bine. Legile știți și dumneavoastră cum sunt, acum îți dau dreptate, acum nu-ți mai dau dreptate. Cu oamenii nu n-am nimic că legile sunt așa cum sunt. Ce să spun, inițiativa pare interesantă mai degrabă pentru cei care își doresc o carieră în acest domeniu”, a spus unul din cetățenii care au trecut marți pragul Tribunalului Gorj.
Doar câteva grupuri de studenți s-au arătat deschiși să viziteze clădirea Tribunalului Gorj și câteva perimetre care de obicei sunt restricționate.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: