18 ani de pușcărie pentru crima din piață

Doi fraţi din Târgu Cărbunești au fost condamnați pentru crima din ultima zi a anului 2019 din Piața Centrală Târgu Jiu. Victima a fost mai întâi lovită cu pumnii şi picioarele, după care a fost înjunghiată. Unul dintre frați va sta aproape 20 de ani după gratii, dacă decizia instanței va fi definitivă.

Daniel Dumitru era în piață cu fratele lui, Alin, împreună lovind victima cu pumnii și picioarele. Când bărbatul a căzut, Daniel Dumitru i-a înfipt un cuțit în spate. În urma rănilor suferite, bărbatul a murit.

Daniel Dumitru a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor și la 1 an și 6 luni închisoare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul va sta însă mai mult timp după gratii. Tribunalul Gorj a revocat liberarea condiţionată dispusă în octombrie 2019 de Judecătoria Târgu Jiu.

„(...) contopeşte pedepsele aplicate şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 18 ani închisoare, la care adaugă un spor de 6 luni, reprezentând 1/3 din pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, rezultând astfel o pedeapsă de 18 ani și 6 luni închisoare, pe care o adaugă la restul rămas neexecutat de 192 zile din pedeapsa ce constituie primul termen al recidivei postcondamnatorii (sentinţa penală nr. 695/02.11.2018 a Judecătoriei Tg. Cărbunești), urmând ca inculpatul Dumitru Daniel să execute pedeapsa de 18 ani, 6 luni şi 192 zile închisoare”, se arată în minuta sentinței Tribunalului Gorj.

Fratele său, Alin, a primit 3 ani de închisoare pentru lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 4 ani. El va trebuie să muncească 120 de zile în folosul comunităţii din Tg. Cărbunești.

Instanța a mai stabilit ca familia victimei, respectiv cele două fiice, soția și tatăl, să primească daune morale de 400.000 de lei. Romeo Barbu a fost ucis cu sânge rece pentru că nu a acceptat judecata țigănească.

„S-a reţinut că inculpatul D.D., pe fondul unei stări conflictuale legate de dorinţa de a fi despăgubit pentru un pretins afront adus de victima B.R., constând în pretinsa aducere de către victimă a unui concubin pentru fosta concubină a inculpatului, a luat hotărârea fermă ca, în situaţia în care nu i-ar fi fost satisfăcute pretenţiile financiare în cadrul unei judecăţi ţigăneşti, să suprime viaţa victimei, postând pe o reţea de socializare monologuri în care îşi expunea nemulţumirile şi avertismentele către victimă, ameninţând-o cu săvârşirea unor fapte grave pentru care ar fi urmat să fie condamnat la «50 de ani de închisoare»”, potrivit procurorilor.

Decizia Tribunalului Gorj nu este definitivă.

Vizualizări: 5,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: