A luat-o razna de la droguri! A ieșit pe stradă și a înjunghiat la întâmplare

Drogurile i-au furat mințile unui tânăr de 21 de ani din Târgu Jiu. Mădălin a fost condamnat, zilele trecute, definitiv, la 4 ani de închisoare, cu executare, pentru tentativă de omor.

Fapta s-a petrecut în dimineața zilei de 22 noiembrie, anul trecut. „Fiind sub influența alcoolului și a unor substanțe cu efect psihoactiv, inculpatul s-a înarmat cu un cuțit de bucătărie cu lama de aproximativ 20-30 de centimetri, cu scopul declarat de a se răzbuna «pe un pedofil», pe care îl identifică sub numele de «F...» ori pe persoanele în legătură cu care și-a format convingerea că doresc «răul societății»”, spun anchetatorii.

După ce a ascuns cuțitul în geacă, la piept, Mădălin a plecat la o plimbare prin cartier. Prima persoană care i-a ieșit în cale, un bărbat, i-a devenit victimă sigură. Nu l-a atacat imediat, ci l-a urmărit până în parcarea unui bloc aflat în apropierea hotelului Benny. Deși victima s-a întâlnit aici cu un amic, planurile agresorului au rămas de neclintit.

Când bărbatul a vrut să urce în mașină, Mădălin a scos cuțitul și a început să-l lovească. Amicul victimei a intervenit și s-a folosit de o plasă pentru a-l împiedica pe agresor să-l atace direct pe prietenul său care fusese deja tăiat în zona bărbiei.

„La un moment dat, profitând de faptul că martorul a alunecat și a căzut, inculpatul a reușit din nou să lovească persoana vătămată, căreia i-a produs alte leziuni, plăgi tăiate, la nivelul pieptului și la mâna dreaptă”, potrivit rechizitoriului.

Între timp, auzind strigăte de ajutor, vecinii au început să țipe la agresor și să alerteze poliția. Victima a reușit să fugă și a ajuns direct la spital, unde a obținut un certificat medico-legal care atestă că a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale.

La scurt timp a fost reținut și agresorul. Din raportul de expertiză medico-legală psihiatrică a rezultat că inculpatul prezintă diagnosticul „tulburare dizarmonică de personalitate de tip antisocial, politoxicomanie”.

La audieri, Mădălin le-a spus anchetatorilor că suferă de depresie, că părinții sunt despărțiți și plecați în străinătate și că de aproape doi ani a început să consume etnobotanice și marijuana.

Tribunalul Gorj l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în regim de detenție. „Ținându-se seama de faptul că inculpatul nu cunoștea victima, cu care nu avusese anterior nici un conflict, acesta arătând că intenția sa a fost aceea de a omorî un pedofil, fără însă a putea lămuri de ce a atacat persoana vătămată, dar și de atitudinea sinceră manifestată pe parcursul procesului penal, care a condus la soluționarea cu celeritate a cauzei, instanța de fond a apreciat că este suficientă și proporțională aplicarea unei pedepse într-un cuantum orientat spre minimul special, respectiv de 4 ani închisoare, cu executare în regim de detenție”, se arată în motivarea instanței.

Sentința a fost menținută, pe data de 7 iulie, de Curtea de Apel Craiova. Victima a obținut în instanță daune morale în sumă de 20.000 de lei.

Vizualizări: 6,836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: