A cerut echipamente anti-Covid anul trecut, le primește acum. Primar: Cam tardiv!

Li s-au promis de anul trecut, le primesc la final de pandemie. Autoritățile din Bustuchin vor primi, în acest an, echipamente de protecție anti-Covid și roboți pentru dezinfecția școlilor. Deși procedura a început din 2021, contractul a fost aprobat recent. Cu peste 2,5 milioane de lei, zece școli din Bustuchin vor primi măști, mănuși, roboți, sistem de purificare ori porți pentru dezinfectare. „Eu sunt bucuros, ca primar, dar e cam tardiv”, a spus primarul Ion Ciocea.

Contractul are o valoare de peste 2,5 milioane de lei. „Am un contract pentru dotarea școlilor din Bustuchin cu echipamente medicale, de protecție, pentru Covid. 2,5 milioane de lei este valoarea contractului. Mi-e rușine să mai semnez contractul. Acum e la semnat. A fost aprobat. Nu-mi mai vine să-l mai semnez acum. E pentru zece școli, cu măști medicale, combinezoane, mănuși, robot de dezinfecție, sistem de purificare, porți dezinfectare, dezinfectanți. La timpul ăla era nevoie, dar acum mă doare sufletul că mă anunță că mi le dau acum. De ce nu mi le-ai dat atunci? E de anul trecut. Eu sunt bucuros, ca primar, dar e cam tardiv”, a spus primarul Ion Ciocea, la Radio Accent.

Primarul a adăugat că banii ar putea fi redirecționați mai bine spre spitale. „N-a fost rău gândit la acel moment. Acum previzionăm că se va termina pandemia. Acum eu să semnez un contract. Procedura de derulare a fost foarte greoaie. Dar eu, ca om, aș zice că banii să îi cheltuiesc mai bine la un spital”, a mai transmis primarul din Bustuchin.

Tot la capitolul investitii in școli, Ciocea a anunțat că un proiect cu adevărat de folos pentru elevi va însemna dotarea acestora cu tablete și table interactive.

„57 de miliarde de lei vechi. Vom avea tablete, table interactive pentru școli”, a mai anunțat Ion Ciocea.

Vizualizări: 801

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: