Creșterea inflației, coșmar pentru cetățen

Rata inflației a crescut din nou în luna ianuarie a anului 2022. Aceasta a crescut la 8,4%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, continuând trendul crescător înregistrat în decembrie 2021, când rata anuală a inflației a marcat o creștere de 8,2%, conform unor date ale Institutului Național de Statistică.

Majorarea a fost susținută de avansul de 10,18% al prețurilor mărfurilor nealimentare, în timp ce alimentele s-au scumpit cu 7,24%. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate la alimentele de bază: ulei, cartofi, mălai și zahăr. De asemenea, creșteri semnificative au avut loc și în rândul serviciilor poștale.

Oamenii spun că au ajuns la limita răbdării și nu au idee cum se vor mai descurca pe viitor.
 
 

”Toate s-au scumpit, mai ales alimentele de bază. Nu mai rămânem cu nimic din banii pe care îi câștigăm. Nici utilitățile nu sunt prea ieftine(...) Am ajuns să îmi cumpăr doar strictul necesar. Am făcut un calcul, dau cu aproape 400 de lei mai mult la alimente față de aceeași perioadă a anului trecut. Este inadmisibil(...) O să iasă lumea în stradă. Nu mai avem cu ce să cumpărăm. Am dat doar azi 500 de lei pe medicamente compensate, și așa dau în fiecare lună. Ce să fac cu 1600 de lei? Mori în casă, vă spun eu”, au spus câțiva târgujieni.

Vizualizări: 332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: