A murit călcat de tractor. ITM Gorj: Era angajat la negru!

Un bărbat de 56 de ani din satul Topești, orașul Tismana, a murit, marți, după ce un utilaj s-a răsturnat peste el. Din primele cercetări a rezultat că bărbatul era angajat la negru la o firmă de exploatare lemnoasă din Tismana. O echipă formată din patru inspectori de muncă s-a deplasat la fața locului și urmează să stabilească în ce condiții lucra victima.

Ion S. din satul Topești încerca să schimbe o piesă la tractorul cu care se trăgeau lemnele din pădure când utilajul l-a călcat pe abdomen. Omul a decedat în drum spre spitalul din Târgu Jiu. Bărbatul a fost dus mai întâi la dispensarul din oraș, probabil tocmai pentru că nu avea contract de muncă, însă starea sa era prea gravă. ”Salvarea a fost sesizată prin 112 că la ora 10.28. Bărbatul a fost dus la dispensarul din Tismana de unde l-a preluat ambulanța noastră cu medic. Se pare că a fost călcat pe torace de către un tractor, dar nu știu foarte multe căci el a fost dus de la locul accidentului până la dispensar cu o mașină particulară. După ce l-a preluat ambulanța a intrat în stop cardio-respirator, l-au resuscitat, l-au dus la UPU și între timp a decedat”, a spus Marinică Niculescu, șeful Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Ce riscă patronul

Imediat după declararea decesului, o echipă formată din patru inspectori de muncă s-a deplasat la fața locului fiindcă soția bărbatului le-a spus polițiștilor că acesta era angajat la negru de către firma de exploatare. ”În jurul orelor 12.00 a fost declarat decesul. În momentul în care am fost anunțați de către Poliția de la Tismana am trimis o echipă cu patru inspectori la fața locului care vor sta de vorbă cu toate persoanele care pot să dea amănunte în vederea cercetării. În primul rând riscă o amendă foarte mare, de până la 20.000 de lei, căci acest om nu era angajat, în al doilea rând trebuie să vedem în ce condiții s-a produs decesul persoanei respective și vom dispune și alte măsuri”, a spus George Romanescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Bărbatul era căsătorit și era tatăl a doi copii.

Vizualizări: 2,807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: