Actorul care s-a întors la Târgu Jiu, locul unde era să moară

Armand Calotă, actorul care a venit în această vară la Târgu Jiu, pentru a candida la șefia teatrului din localitate, are amintiri greu de uitat legate de acest oraș.  Actorul a făcut mărturisiri despre viața sa în cadrul emisiunii „Destine ca-n filme”, pe care Iuliana Marciuc o prezintă la televiziunea națională.

Actorul a povestit un episod dramatic din viața sa, care a avut loc chiar în apropiere de Târgu Jiu. În anul 2001, actorul a avut un grav accident de mașină și a fost în comă timp de două săptămâni. Medicii nu i-au dat atunci șanse de supraviețuire. „2001 a fost un an mai plin. În 2001 m-am căsătorit, pe 9 septembrie. Apoi, trebuia să plec undeva în Gorj, aproape de Cheile Sohodolului, și am plecat doar eu cu soția, la vremea aceea nu aveam copii. Pe drum, aproape de Târgu Jiu, cineva curățase pe jos cu petrol. S-a văzut o pată. Eu am dat cu capul de bord, mașina s-a îndoit pe partea mea. Am intrat în comă. A venit un Aro, am înțeles din ce mi-a spus soția, în care erau doi copii de 12-13 ani. Au coborât, s-au uitat curioși și au spus: «tata, tata, vino, uite-l pe Arlechino». Copiii aceia văzuseră filmele pe care le făceam cu Arlechino în acea perioadă. Și a venit omul acela cu un topor, a dat în ușa care era distrusă, a tăiat cu un cuțit cureaua care mă ținea…”, a povestit el.

„M-au dus după aceea la Spitalul de Urgență, unde am stat două-trei săptămâni, până m-au reparat. Aveam 12 coaste fisurate, fractură de maxilar, fractură de piramidă nazală, nici nu mai știu câte fracturi aveam”, a adăugat artistul, care spune că medicii nu i-au dat inițial șanse de supraviețuire.

Nu a fost singurul moment în care a trecut pe lângă moarte. I s-a mai întâmplat o dată, când a intrat în comă din cauza unei hemoragii interne și a revenit la viață într-o noapte de Înviere.

În luna august 2017, Armand Calotă a revenit la Târgu Jiu pentru a participa la concursul pentru postul de director al Teatrului „Elvira Godeanu”, acesta fiind chiar nepotul marii actrițe. Niciun candidat nu a promovat, iar concursul va fi reluat.

Vizualizări: 3,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: