Niculina Stoican: „Am fost trei ani menajeră în Grecia”. Cum a ajuns la succes!

Niculina Stoican, artist emblematic pentru Mehedinți, Gorj, acum și pentru Dolj. Cântăreață de succes și om de afaceri în devenire, prin lansarea pe piață a apei minerale Linna. Fiică a unei mari artiste, Angelica Stoican. Succesul de astăzi vine însă după o muncă de zeci de ani. Niculina a vorbit într-o emisiune la N-Sat despre începuturile ei, care nu au fost deloc ușoare.

“După ce m-am căsătorit, am plecat să muncim în Grecia. Am fost trei ani menajeră și nu mi-e rușine să spun asta. Aveam grijă de un băiețel foarte răsfățat, pe care, deși eram foarte tânără, l-am învățat cât este de important să spună Bună ziua și Mulțumesc frumos”, a spus Niculina Stoican în emisiunea “Muzică și poveste”, moderată de cântăreața Elisabeta Vasile. Abia în 1996 a revenit în Gorj, s-a angajat la „Doina Gorjului” și a făcut pași în cariera muzicală. “Până atunci am rătăcit pe cărări, să-mi caut destinul și locul”, spune artista.

Niculina Stoican este fiica celei mai mari cântărețe pe care a dat-o Mehedințiul, Angelica Stoican, dar nu s-a folosit de asta pentru a face carieră. Dimpotrivă, până când și-a făcut un nume și o carieră, renumele mamei sale a fost “o dulce povară”, după cum spune acum artista. “La Prejna, în casa bunicilor mei din Mehedinți, cântatul și mersul la horă făceau parte din viața de zi cu zi. Asta pe lângă faptul că eram fiica Angelicăi Stoican. Mama pentru Mehedinți este o emblemă, cum este Maria Lătărețu pentru Gorj. Peste ea nu cred că va mai fi nimeni. Sigur, este Domnica Trop, rapsod popular, un om de la care toți ar trebui să învățăm, dar mama a dus lucrurile mai departe”, a spus Niculina Stoican la N-Sat.

Când s-a întors din Grecia, Niculina Stoican a avut șansa să se angajeze la Ansamblul “Doina Gorjului”, locul unde și-au început cariera și alți mari artiști ai zilelor noastre, cum ar fi Petrică Mâțu Stoian sau Victorița Lăcătușu. “Sunt de 30 de ani în Târgu Jiu, niciodată nu am plecat de aici. Doar când aveam emisiunea la Kanal D, am stat în București, dar și atunci de luni până vineri, apoi veneam acasă. Cred că am dreptul să spun că sunt puțin gorjeancă”, a spus Niculina.

Artista este de câteva luni și director al Ansamblului „Maria Tănase” din Craiova. A fost primită cu unele rezerve de colectivul de acolo. “Toată lumea, și cei din Mehedinți, acum și cei din Dolj îmi reproșează că iubesc mai mult Gorjul. După ce am organizat primul spectacol, după ce le-am demonstrat că mă implic, colegii mei au venit alături de mine. La ora actuală mă consideră cea mai șmecheră șefă, cea mai bună șefă”, a povestit artista în emisiune.

Niculina Stoican a vorbit și despre primii pași pe care îi face în afaceri. A făcut la Isverna, în Mehedinți, a fabrică de îmbuteliere a apei minerale. Apa Linna a ajuns deja cunoscută pe piața din Târgu Jiu. “Este o afacere pentru bătrânețile mele, pentru că o să vină vremea când o să trebuiască să cobor de pe scenă. Este făcută pe fonduri europene. Mă bucur că gorjenii au primit bine acest produs, care are vânzări bune, grație distribuitorului, firma Enigma. Este un produs care nu este tratat chimic, apa vine din peștera de la Isverna, nu o maltratăm cu filtrarea. Nu îmi doresc să devin magnat, ci să ofer un produs pentru care oamenii să îmi zâmbească”, a spus Niculina Stoican la N-Sat.

Vizualizări: 20,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: