Acuzată de propriul copil că și-a ucis bebelușul

Scenariu cutremurător în localitatea Jupânești din județul Gorj. O femeie este bănuită că ar fi născut acasă și apoi și-ar fi ucis propriul bebeluș. Dezvăluirile au fost făcute de ceilalți copii ai acesteia, la școală. Speriați, dascălii au anunțat Poliția. Deja procurorii au deschis un dosar penal și fac cercetări în acest caz. Trei dintre cei patru copii ai familiei au fost duși, de urgență, în centrul de plasament de la Târgu-Cărbunești.

Mărturiile le-ar fi făcut copiii, la ora de dirigenție, la începutul acestei săptămâni. Imediat, directorul școlii a mers la Poliție și a povestit totul. „Au fost alte discuții cu copii care proveneau din familii fără posibilități, cu ajutor social și copiii au început să spună și ei că au avut un caz tragic în familie. Că mama lor a fost însărcinată, a născut acasă și a dus bebelușul în pod. Spuneau că ea chiar l-ar fi omorât, l-ar fi pus într-o postavă în podul casei și după ceva timp au mai găsit doar sânge în pod. Eu, 80-90% tind să-i cred pe copii și nu cred că au vrut să spună. Eu cred că mai mult le-a scăpat treaba asta. Sunt niște copii foarte izolați, retrași și timizi. Nu prea vorbesc. Au fost luați de Poliție și duși la centrul din Târgu-Cărbunești. Am fost extrem de șocat să aud așa ceva. Și eu, și întregul colectiv de la școală”, a spus Cristian Diaconescu, directorul școlii din Jupânești.

Copiii vor rămâne în grija statului până când procurorii vor da o soluție în acest caz. „Cei trei copii au fost aduși de Poliție la Centrul din Târgu-Cărbunești în seara zilei de 5 martie. Avem acordul părinților. Este o investigație penală și nu pot să vă spun mai multe. Urmează să facem și noi o anchetă, să evaluăm situația acestei familii”, a explicat Lucian Zălog, directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Tot satul știe povestea de groază

Întreaga comunitate din Jupânești a fost șocată să afle ce au povestit copiii. „Este o familie cu patru copii. Fata cea mare are 18 sau 19 ani. Nu am avut niciodată probleme cu ei. Nu figurează pe lista ajutoarelor sociale. Am auzit și eu acum de la școală de cele întâmplate. Eu sper să nu fie așa pentru că nu o cred în stare pe acea femeie de așa ceva. Pare cu frică de Dumnezeu. E adevărat că au mai spus femeile că acum doi sau trei ani părea însărcinată, dar eu nu am stat să analizez. Am mai văzut-o, dar nu m-am uitat. Ea le-ar fi spus femeilor că doar s-a îngrășat. Eu sper din tot sufletul să nu fie adevărat ce se întâmplă pentru că m-a șocat ce am auzit”, a spus primarul din Jupânești, Petre Gușiță.

Cu toate acestea, întregul sat vuiește de ce s-a întâmplat. Pentru mulți localnici, nu e o noutate vestea: „Eu am știut de doi ani. Au spus copiii la o înmormântare că a născut, a făcut copilul acasă și l-a dus în pod, apoi l-a tranșat și l-a aruncat la câini. Copiii au spus mereu, dar nu i-a crezut nimeni. Cum să crezi așa ceva? Copiii poate mai și inventează. Nu m-am dus la Poliție și din cauza asta. Dacă nu e adevărat? Așa, toată lumea a auzit, copiii au spus peste tot treaba asta. M-au chemat și pe mine la Poliție acum. Le-am spus ce vă spun și dumneavoastră acum”, a spus un localnic.

De partea cealaltă, mama acuzată se apără. Susține că nu este nimic adevărat și nici nu înțelege de unde a pornit totul: „Nu este adevărat. Am fost la Parchet. M-au chemat domnii procurori. Am spus că nu este adevărat. Să vină și să ancheteze. Eu am mai rămas însărcinată după cei patru copii, dar am făcut avort la spital, la Târgu-Cărbunești. Nici vorbă să nasc acasă ori să omor copilul! Cum să omor eu un copil?”, a fost reacția femeii.

Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Județean Gorj, a confirmat că a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie și se fac cercetări. Părinții au fost deja audiați în cursul zilei de joi.

Galerie foto



Vizualizări: 5,934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: