ACUZAŢIE: Licitaţiile trucate ale Consiliului Judeţean desfiinţează IDP

Aleşii judeţului caută vinovaţi pentru disponibilizările de la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj, în loc să găsească noi locuri de muncă pentru cei aproximativ 150 de angajaţi care vor intra în şomaj de luna viitoare. Pesediştii spun că disponibilizările puteau fi evitate dacă liberalii nu contestau transformarea IDP în regie autonomă. La rândul lor, liberalii acuză Consiliul Judeţean de licitaţii trucate. Consilierul liberal Gheorghe Orzan crede că IDP se va desfiinţa, ceilalţi 150 de angajaţi urmând să-şi piardă şi ei locurile de muncă.

Firma Ydail, a omului de afaceri Ion Iordache, va încasa circa 35 de milioane de euro pentru întreţinerea drumurilor judeţene, în condiţiile în care societatea Consiliului Judeţean îşi trimite acasă jumătate dintre angajaţi. Liberalii dau vina pe pesedişti. „E o consecinţă a managementului pe care l-a practicat PSD, în frunte cu Ion Călinoiu. A fost o întreagă dezbatere în Consiliul Judeţean pentru transformarea IDP în regie, atunci am adus argumente pro şi contra. Le-am demonstrat pe texte de lege că nu se poate face acest lucru, s-a amânat desemnarea câştigătorului licitaţiei privind întreţinerea de drumuri judeţene în ideea de a putea acorda IDP o şansă, lucrul acesta nu s-a reuşit”, a declarat Gheorghe Orzan, consilier PNL. Acesta acuză Consiliul Judeţean de licitaţii trucate. „Sunt şi alte probleme care au dus la disponibilizările ce vor avea loc în luna februarie, interese care sunt cunoscute. Licitaţiile trucate au dus la această situaţie. IDP avea practic asigurat obiectul muncii şi putea să-şi desfăşoare în continuare activitatea dacă nu se dorea altceva. Au fost acolo şi angajări mai mult sau mai puţin pe competenţe, managerii şi Consiliul de Administraţie sunt foarte retribuiţi, în defavoarea societăţii, s-au făcut tot felul de improvizaţii, s-au schimbat directorii”, a spus Orzan.
La rândul lor, pesediştii cred că liberalii au împiedicat extinderea activităţii IDP. „Dacă anul trecut s-ar fi transformat această societate în regie autonomă, probabil nu se ajungea aici. Premisele de la care s-a pornit atunci au fost tocmai acelea că prin transformarea în regie exista posibilitatea ca multe din lucrările pe care le avea Consiliul Judeţean să fie primite de către această societate, ceea ce însemna o extindere a societăţii, o extensie către crearea de noi locuri de muncă. A rămas pe structura cunoscută, iar din nefericire a pierdut o licitaţie importantă”, a declarat Ciprian Florescu.
DESFIINŢARE
Liberalul Orzan crede că IDP se va desfiinţa. „Eu cred că această societate se va desfiinţa pentru că, din punct de vedere economic, nu se vede o altă perspectivă. Nu au contracte, nu au obiectul muncii şi e foarte greu să rezişti pe piaţă în condiţiile astea. E posibil să mai fie şi alte disponibilizări la IDP, anul acesta, în afară de anunţate pentru luna februarie”, spune Orzan.

Vizualizări: 884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: