Afacere de succes. Redă strălucirea de odinioară caselor bătrânești!

Un tânăr din Băile Olănești, județul Vâlcea, a început un proiect inedit și deja se bucură de un real succes. După mai mulți ani petrecuți în străinătate, Alexandru Ceaușu a revenit acasă și îmbină pasiunea pentru lemnul vechi și tradiție cu munca. Așa a ajuns să consolideze case țărănești ce riscau să cadă și să le redea strălucirea de altădată. Odată ce a finalizat primele proiecte, a început să fie sunat de oameni din toată țara care își doresc să salveze locuințele bătrânești.

Alexandru a muncit 12 ani în Spania, în construcții. A decis sa se întoarcă definitiv în țară și a pus bazele unui proiect de suflet. Repară case vechi și le dă o nouă viață. L-am găsit pe șantier, într-o mică localitate din Vâlcea. "Aici a fost in grajd și l-am transformat într-o căsuță. Am păstrat o ușă, lemnele, cărămida și am îmbinat modernul cu tradiționalul pentru că are tot confortul", a spus tânărul.

În aceeași curte, a salvat o casă veche de aproape 200 de ani. "Am găsit-o la cinci km distanță. Am demontat-o si am remontat-o aici. Are undeva la 200 si ceva de ani. I-am făcut altă temelie, altă scară. Așteptăm să se usuce uleiul și cu pământ, și cu paie, o să o aducem la starea inițială. În două săptămâni, va avea o nouă față. Apoi urmează să fie pus si un acoperiș din șindrilă. Am avat tot ce se putea, de la piatra, cuie, lemn, orice s-a putut lua.Trebuie, prima dată numerotate, luate ușile, curățate, date cu ulei. Nu risca să cadă. Era în picioare, voiau să o dărâme să facă altă locuință nouă și voiau s-o bage pe foc", a mai spus Alexandru Ceaușu.

Zece kilometri mai departe, tot în Vâlcea, un șopron care stătea să cadă a devenit o casă de vacanță. "Era un grajd unde stăteau vacutele si proprietarul a ales sa-l transforme într-o căsuța de vacanță. Sunt foarte mulți care vor sa recupereze din amintiri, bunici, si sa retrăiască clipele din copilărie", a mai spus tânărul.

Un astfel de proiect ajunge la 8.000 de euro. Sunt incluse materialele recondiționate și mâna de lucru.

Galerie foto










Vizualizări: 1,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: