Ajutor financiar pentru fermierii gorjeni

S-a dat startul pentru cea de-a doua etapă de sprijinire a agricultorilor gorjeni și nu numai. În perioada 25-31 iulie ,toți cei care doresc să obțină un sprijin financiar, în valoare de 1.000 de euro pentru fiecare 1.000 de metri pătrați cultivați, sunt așteptați la sediul Direcției de Agricultură Gorj pentru a depune o cerere în acest sens.


Ajutorul de minimis se oferă agricultorilor care cultivă legume în spații protejate. Banii pot fi solicitați de cei care doresc să cultive castraveți, ardei, tomate, spanac, fasole păstăi, salată și ceapă verde. Pentru a beneficia de finanțare, fermierii trebuie să îndeplinească anumite criterii.
"La tomate trebuie să obțină trei tone pe o mie de metri pătrați, două tone de ardei gras sau kapia la 1000 de metri pătrați de spațiu protejat, patru tone de castraveți pentru aceeași suprafață, o tonă și jumătate de fasole verde pe 1000 de metri pătrați și salată verde, 10 mii de plante pe aceeași suprafață cultivată. De asemenea, fermierii trebuie să fie înregistrați la Registrul Agricol", a afirmat directorul Direcției de Agricultură Gorj, Valentin Priporeanu.

Vizualizări: 890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: