O companie din Gorj construiește un parc fotovoltaic la Curtișoara

O societate din Târgu Jiu a solicitat acord de mediu pentru amenajarea unui parc fotovoltaic în localitatea Curtișoara din orașul Bumbești-Jiu.

Parcul ar urma să fie amplasat pe un teren intravilan de circa 15 mii de metri pătrați, situat în Lunca Jiului.

„Se dorește amplasarea de cca. 1720 panouri fotovoltaice cu capacitatea de 500 w/h, capacitatea sistemului de aproximativ 0,86 Mw/p. Din suprafața de teren existentă de 15.315 mp, care reprezintă teren viran - terenul nu a fost folosit în nici un fel în uimii 5 ani - suprafața construită propusă este de 3904 mp”, se arată în documentația depusă de SC Dacorex Com SRL.

Jumătate din energia produsă va fi consumată de stația de sortare-concasare a societății Dacorex, aflată în imediata vecinătate a viitorului parc, iar surplusul va fi introdus în rețeaua electrică națională.

Perioada de implementare a proiectului este de cel mult 12 luni, iar durata de viață a investiției este de minimum 10 ani.

Dacorex ocupă un loc important în cadrul producătorilor de materiale de construcţii din România, începându-şi activitatea încă din anul 1996. Agregatele pe care le produce sunt destinate atât domeniului de construcţii civile şi industriale, dar şi celui de construcţii de drumuri (mixturi asfaltice, betoane). În plus, Dacorex oferă şi servicii de transport rutier de mărfuri și închiriere de utilaje.

Vizualizări: 3,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: